Cinci metode pentru a te pregăti de o iarnă PANDEMICĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Odată cu creșterea numărului de cazuri COVID-19 am intrat câteodată în stări de monotonie și anxietate. Aceste  metode te vor readuce la un stil de viață sănătos. 

Pandemia a scăzut cheful de viață multor persoane, a tăiat din curajul de a merge mai departe și mai mult decât atât a venit cu multe momente dificile pentru mulți dintre noi. 

Experții vin în ajutorul nostru pentru a reuși să trecem cât mai repede și eficient peste această pandemie, în această iarnă”

1. Ieșiți din zona de confort

Primul sfat pe care ni-l oferă specialiștii de la Scientific Reports, ne demonstrează că o zi bine oraganizată ar putea să ne aducă la cheful de viață, pe care Pandemia ni l-a furat. Mai mult aceștia ne sugerează să avem încredere în noi și sp facem strategii pentru fiecare zi din săptămână, astfel să putem evita rutina din viața de zi cu zi. Într - adevăr, un studiu din luna iunie 2018 Lancet Psihiatrie spune că rutina din viața noatsră poate aduce o mică depresie.

2. Meditația 

Cercetarea de la Live Strong  specifică că practicarea unei meditații  ne ajută să avem corpul relaxat și o reîmprospătare a creierului. Mai mult, o metidație trebuie să se regăsească în caietul nostru de sarcini. 

„Nu numai că o meditația  vă ajută să vă îmbunătățiți concentrarea și atenția generală, dar vă poate ajuta în mod semnificativ și la reducerea stresului, lucru pe care toți îl pot folosi chiar acum”, spune Vernon Williams, MD , neurolog sportiv, director fondator al Centrul pentru Neurologie Sportivă și Medicină a Durerii de la Institutul Cedars-Sinai Kerlan-Jobe din Los Angeles și neurolog consultant pentru Rams.

3. Motivarea-cuvinte de încurajare

Fie cu voce tare sau doar cu gândul, modul în care vorbești și gândești despre tine are un efect asupra sănătății mintale.

„Cu cât suntem mai conștienți de vorbirea noastră de sine, cu atât avem mai mult spațiu pentru a practica gândirea utilă, bazată pe rațional”, spune Esfahani.

Motivarea este recomandă atunci când suntem obligați să luăm  în considerare gândurile noastre, să fim conștienți de vorbirea de sine negativă  și să lucrăm pentru a ne reformula gândurile către o conversație mai utilă și echilibrată.

4. Fă-ți timp pentru tine

Încercați să vă treziți mai devreme câteva zile pe săptămână și să ieșiți afară, chiar și 15 minute, pentru a vă putea bucura de aerul proaspăt și de lumina soarelui înainte de a vă petrece ziua.

„Beneficiile pentru sănătate ale soarelui și vitaminei D , în special în lunile de iarnă, sunt enorme pentru starea de spirit”, spune Esfahani.

5. Faceți sport

Este posibil ca sala dvs. de fitness să nu mai fie deschisă sau să nu fie un loc în care vă simțiți confortabil, dar există multe alte modalități de a rămâne activ fizic - chiar și în confortul propriei case. Și face acest lucru, în funcție de cercetarea voastră fizică

6. Prioritizează somnul

Având în vedere că probabil petreceți mai mult timp acasă decât oricând, îl puteți folosi la fel de bine ca șansă de a vă culca puțin mai devreme pentru a vă asigura un somn de calitate.

„Somnul ajută la întărirea memoriei și la construirea conexiunilor de-a lungul căilor neuronale ale creierului”, spune dr. Williams. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Florentina Arcu
Categorie: Calatorii
Tagurile articolului: metodie pentru iarna pandemica  spectacola 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




Tendințele gastronomice din Dubai

Dubaiul se mândrește cu o gamă impresionantă de experiențe culinare, cu un...

pixel