13 motive pentru care să consumi varză: scade colesterolul, ajută la slăbit, susține sănătatea creierului
Data publicării:
Prețul scăzut și beneficiile pentru sănătate ale verzei i-au adus porecla de „drog al săracilor” în Evul Mediu. Dacă încercați cu adevărat să vă îmbunătățiți dieta, adăugarea acestei legume crucifere în planul de masă este un bun început.

Iată 13 motive bune pentru care să consumați varză:


1. Digestie îmbunătățită: Conținutul său de fibre și apă poate ajuta la prevenirea constipației și la menținerea unui tract digestiv sănătos. Consumul de varză sub formă fermentată (varză acră) vă oferă, de asemenea, o creștere a probioticelor, unul dintre cele mai bune lucruri pentru un sistem digestiv și un intestin sănătos.


2. Pierderea în greutate: cu doar 33 de calorii la o cană de varză, este bogată în fibre și conține zero grăsimi. Varza este recomandată frecvent persoanelor care doresc să piardă în greutate, deoarece este ambalată cu atât de mulți nutrienți, iar conținutul ridicat de fibre o face destul de sățioasă.


3. Scade colesterolul: Varza poate fi folosită și pentru a ajuta la scăderea colesterolului. Fibrele și substanțele sale nutritive se leagă cu acizii biliari din intestin și se transmit în scaun, mai degrabă decât să fie absorbiți în sânge. Varza gătită la abur are mai multă putere de scădere a colesterolului.


4. Îmbunătățește sistemul imunitar: Varza este o sursă excelentă de vitamina C, atât de importantă, crucială pentru menținerea unui sistem imunitar puternic.


5. Luptă împotriva cancerului: se știe de ani de zile că un consum de legume crucifere este asociat cu un risc mai scăzut de cancer. Sulforafanul este compusul care conferă acestor legume gustul lor amărui, este, de asemenea, ceea ce le conferă în mod specific puterea lor de combatere a cancerului. S-a demonstrat că sulforafanul inhibă progresia celulelor canceroase. Antocianinele, antioxidanții puternici care conferă verzei roșii culoarea sa vibrantă, s-au dovedit că încetinesc formarea și chiar distrug celulele canceroase deja formate.

Citește continuarea pe DC Medical

.


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Diete
Tagurile articolului: cancer  dietă  digestie  slabire  varza 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel