6 moduri în care rutina ta de machiaj ar putea dăuna sănătății ochilor tăi. Care sunt cele mai mari greșeli
Data publicării:
O rutină greșită de machiaj vă poate lăsa vulnerabilă la probleme precum iritații și infecții. Sau mai rău. Unele persoane care se machiază au fost orbite temporar sau permanent de o infecție cauzată de un produs cosmetic pentru ochi.

Mai mult, petele de pigment din produsele pentru ochi pot ajunge în ochi, provocând disconfort, spune pentru Ashley Brissette, MD, purtător de cuvânt clinic al Academiei Americane de Oftalmologie și profesor asistent la Weill Cornell Medicine din New York, potrivit livestrong.com

Aceasta poate fi o problemă mai mare pentru persoanele care poartă lentile de contact, au ochii sensibili sau au ochii uscați, notează un studiu din septembrie 2015 din Eye & Contact Lens, care a constatat că sclipiciul și creionul de ochi pot inflama ochiul.

Pentru a-ți păstra ochii atât frumoși, cât și sănătoși, iată care sunt obiceiurile de machiaj pe care ar trebui să încerci să le eviți:

Greșeala 1: Nu te demachiezi înainte de culcare

Nu numai că resturile de rimel îți vor păta fața de pernă, dar obiceiul de a merge la culcare fără să te speli pe ochi și pe față poate fi iritant. Bacteriile, praful, alergenii și machiajul care persistă pot duce la infecții,  roșeață, uscăciune și oboseală oculară", spune Dr. Brissette.

În mod alarmant, o femeie a solicitat asistență medicală pentru că se simțea ca și cum ar fi avut mereu ceva în ochi, conform unui raport de caz din mai 2018 în Ophthalmology. S-a dovedit a fi vorba de rimel întărit care se încrusese sub pleoapele ei. Cauza? Ea a spus că a purtat rimel timp de peste 25 de ani fără să îl îndepărteze în mod corespunzător.

Întotdeauna îndepărtați machiajul înainte de culcare, sfătuiește Dr. Brissette - este bun și pentru sănătatea pielii. Dacă vă simțiți prea leneșă pentru a merge la chiuvetă, păstrați șervețele demachiante lângă pat pentru a îndepărta rapid machiajul.

Chiar dacă nu purtați machiaj, aveți nevoie de un bun regim de curățare a zonei ochilor. "Cel mai mare sfat al meu este să vă spălați pleoapele și genele în fiecare zi. Toată lumea știe că trebuie să se spele pe dinți în fiecare zi, dar nu toată lumea știe că ar trebui să te speli în jurul ochilor", spune Dr. Brissette.

 

Greșeala 2: Împrumuți trusele de machiaj prietenelor


Deși este la îndemână să iei rimelul unei prietene în caz de nevoie, aceasta este o modalitate ușoară de a transfera bacterii și alte impurități direct în ochii tăi. "Nu împărțiți niciodată machiajul ochilor cu alții", spune Dr. Brissette.

Oh, și dacă "testerele" revin vreodată în magazinele de frumusețe și în magazinele de departamente după pandemie, evitați să le folosiți și pe acestea - riscul lor de contaminare poate fi chiar mai mare, spune FDA.

 

Greșeala 3: Folosești produse de machiaj vechi

Dr. Brissette recomandă să păstrați produsele de mahiaj deschise nu mai mult de șase luni. "Acest lucru va ajuta la evitarea infecțiilor", spune ea.

Dacă aveți o infecție la ochi, veți dori să aruncați orice machiaj pentru ochi pe care îl foloseați atunci când a apărut infecția pentru a evita să vă recontaminați.

Greșeala 4: Te machiezi pe fugă

Timpul este scurt, cu siguranță, dar nu pleca de acasă fără să-ți pui mai întâi rimelul. Și cu siguranță nu-l aplicați într-un vehicul în mișcare.

După cum notează  FDA, dacă te lovești de un obstacol, rimelul poate intra în ochi și îți poate zgâria corneea.  Dacă asta nu era suficient de rău, acea zgârietură se poate transforma apoi într-o infecție.

Greșeala 5: Porți extensii de gene

Pentru un eveniment ocazional important, extensiile de gene sunt o modalitate excelentă de a-ți amplifica aspectul. Pentru uzura de zi cu zi? Ei bine, asta poate cauza probleme.

"Extensiile de gene pot face dificilă curățarea în gene și în jurul pleoapelor, ceea ce poate duce la infecții", spune Dr. Brissette. Genele sintetice și lipiciul pot provoca, de asemenea, reacții la nivelul pleoapelor.

 

Greșeala 6: Nu te speli pe mâini înainte să te machiezi

Înainte de a apuca acel eyeliner sau fard de pleoape, spală-te pe mâini, recomandă Dr. Brissette. Bacteriile de pe mâini pot fi transferate la ochi, mai ales dacă te machiezi uneori cu vârful degetelor, iar acest lucru poate duce cu ușurință la o infecție.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: infecții  machiaj  sănătate 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox




pixel