8 motive să mănânci USTUROI în fiecare zi: antioxidant, antibiotic, anticancerigen, antitoxic și reduce colesterolul
Data publicării:
Usturoiul este un puternic antibiotic natural care are proprietăți antivirale și antibacteriene. Dar acestea nu sunt singurele lui beneficii. Iată cele 8 motive principale, dovedi științific, pentru care ar trebui să mănânci usturoi în fiecare zi în ciuda misorului său puternic neplăcut.

Părintele medicinei, medicul grec Hipocrate, obișnuia să prescrie usturoi pentru a trata o varietate de afecțiuni medicale. În antichitate îl foloseau ca tratament egiptenii, babilonienii, grecii, romanii și chinezii! Știința modernă a confirmat multe dintre efectele benefice ale usturoiului asupra sănătății pe care omenirea le știe de mii de ani. 

Oamenii de știință știu acum că majoritatea beneficiilor sale pentru sănătate sunt aduse de compușii de sulf formați atunci când un cățel de usturoi este tocat, zdrobit sau mestecat. Poate că cel mai faimos dintre aceștia este cunoscut sub numele de alicină. Cu toate acestea, alicina este un compus instabil care este prezent doar pentru scurt timp în usturoiul proaspăt după ce a fost tăiat sau . De aceea este bine să fie consumat imediat după ce a fost preparat (link direct studiu).

Alți compuși care pot juca un rol în beneficiile pentru sănătate ale usturoiului includ disulfură de dialil și s-alil cisteină (link direct sursa informației).

Compușii de sulf din usturoi intră în organism din tractul digestiv și se deplasează prin tot corpul, unde își exercită efectele biologice puternice. Iată 8 principale motive pentru care ar trebui să accepți respirația urât mirositoare și să mănânci usturoi:

1) Usturoiul este foarte nutritiv, dar are foarte puține calorii. Un cățel (3 grame) de usturoi crud conține:

- Mangan: 2% din valoarea zilnică recomandată (DV)
- Vitamina B6: 2% din DV
- Vitamina C: 1% din DV
- Seleniu: 1% din DV
- Fibră: 0,06 grame

În plus, conține și cantități decente de calciu, cupru, potasiu, fosfor, fier și vitamina B1.  Un cățel de usturoi are doar 4,5 calorii, 0,2 grame de proteine și 1 gram de carbohidrați. Usturoiul conține, de asemenea, urme de alți nutrienți. De fapt, conține puțin din aproape tot ce e necear organismului. 

2) Usturoiul este un antibiotic natural care are proprietăți antivirale și antibacteriene. Spre exemplu, e foarte bun pentru răceli. Un studiu amplu, care a durat 12 săptămâni, a constatat că un supliment zilnic de usturoi a redus numărul de răceli cu 63%, comparativ cu un placebo.

3) Usturoiul are numeroase proprietăți anticanceroase și pare deosebit de benefic pentru protecția contra cancerului de colon și a celui de plămâni.

4) Usturoiul îmbunătățește funcția celulelor care acoperă arterele care stimulează fluxul sanguin și scad tensiunea arterială.

Studiile efectuate la om au descoperit că suplimentele de usturoi au un impact semnificativ asupra reducerii tensiunii arteriale la persoanele cu tensiune arterială crescută 


Citește continuarea pe DC Medical. 


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Diete
Tagurile articolului: antibioric  colesterol  dietă  usturoi 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



pixel