Adevărul despre dieta Tim Ferriss. Cum slăbești cu regimul alimentar „slow carb”
Data publicării:
Dieta „slow carb” îți permite să ai o zi pe săptămână în care să mănânci ce vrei, fără să respecți vreo regulă. 

Această abordare a pierderii în greutate a fost descrisă pentru prima dată în "The 4-Hour Body", o carte scrisă de Timothy Ferriss. El este, de asemenea, autorul cărților "The 4-Hour Workweek", "The 4-Hour Chef" și a altor câteva cărți care pretind că îți simplifică viața.

Dieta "The 4-Hour Body", sau dieta slow carb, este concepută pentru a elimina stresul legat de pregătirea meselor și pentru a facilita pierderea în greutate.


Există unele dovezi că o dietă săracă în carbohidrați poate ajuta la reducerea masei adipoase și a greutății corporale, dar majoritatea studiilor au rezultate mixte, potrivit Obesity Reviews


De exemplu, un studiu pe scară largă publicat în New England Journal of Medicine a constatat că restricția calorică poate duce la o pierdere semnificativă în greutate, indiferent de proporțiile de macronutrienți. Pur și simplu, nu trebuie să reduci carbohidrații sau alți nutrienți, cum ar fi grăsimile și carbohidrații, pentru a pierde grăsime. Ceea ce contează cel mai mult este aportul caloric.


Ferriss susține că este posibil să slăbești 20 de kilograme în 30 de zile fără exerciții fizice, pur și simplu urmând dieta slow-carb. Fii pregătit să elimini fructele, amidonul și sucurile și să mănânci aceleași mese șase zile pe săptămână. Înainte de a face pasul cel mare, rețineți că Ferriss este un antreprenor, nu un dietetician. Acestea fiind spuse, iată ce ar trebui să știi despre acest plan de dietă. 


Cei care țin dieta trebuie să elimine grupe întregi de alimente


Dieta slow-carb are cinci reguli. Prima spune că trebuie să elimini carbohidrații cu amidon, cum ar fi orezul, pastele, cartofii și cerealele integrale, potrivit Tim Ferriss. A doua regulă spune că cei care țin dieta trebuie să mănânce aceleași alimente șase zile pe săptămână, în special la micul dejun și la prânz. Ferriss recomandă, de asemenea, să bei multă apă și să renunți la băuturile zaharoase. Toate fructele sunt interzise. Ca o notă pozitivă, este în regulă să ai o zi liberă de la dietă în fiecare săptămână.


Deși are sens să renunți la zahăr, poate vrei să te gândești de două ori înainte de a renunța la cerealele integrale. Aceste alimente sunt bogate în fibre, fier, zinc, magneziu și alte substanțe nutritive, explică Harvard T.H. Chan School of Public Health. Datorită conținutului ridicat de fibre, acestea ajută la digestie și încetinesc absorbția zahărului în fluxul sanguin.


"Lipsa cerealelor integrale elimină o mulțime de fibre și vitaminele B din dieta ta, care te ajută să te simți sătul mai mult timp", a declarat dieteticianul Kelly Strogen pentru Philadelphia Inquirer. "Am constatat că persoanele care elimină carbohidrații sunt cele care se luptă cel mai mult cu greutatea lor". 


Dieta slow-carb este relativ ușor de urmat


Acest plan alimentar permite consumul de carne, pește, ouă și brânză de vaci, precum și majoritatea tipurilor de fasole. De asemenea, puteți consuma legume cu frunze verzi, inclusiv spanac, varză, broccoli și salată. Legumele fermentate, cum ar fi kimchi și varza murată, sunt și ele permise, precizează Women's Health. Majoritatea grăsimilor ar trebui să provină din ulei de măsline, unt și nuci, dar puteți adăuga și cremă fără lapte în cafeaua de dimineață. Alimentele prăjite sunt interzise.


Gândește-te de două ori înainte de a trece la dieta slow-carb


Timothy Ferriss susține că planul său de dietă te poate ajuta să slăbești un număr impresionant de 20 de kilograme în doar 30 de zile. Dar, după cum probabil știi, nu este recomandat sau sigur să pierzi atât de mult în greutate într-un timp atât de scurt. "Dacă vrei să slăbești și să nu te mai îngrași, trebuie să o faci în intervalul de unu până la două kilograme pe săptămână", a declarat dieteticianul Lauren Slayton într-un interviu pentru Women's Health.

 

Citește și: Apă plată sau minerală? Care este cea mai sănătoasă alegere. Dr Bilic explică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Diete
Tagurile articolului: dietă  dieta slow carb  tim ferriss 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel