Alcoolul și alergiile. Pericolul ascuns în pahar. Avertismentul alergologului
Data actualizării:
Data publicării:
Persoanele alergice pot experimenta o serie de simptome neplăcute atunci când consumă alcool. Motivul ar fi faptul că alcoolul conține histamină. 

Alcoolul conține histamină, un compus chimic care poate declanșa inflamații și reacții alergice. Acești compuși se găsesc în mod natural în cantități variabile în aproape toate alimentele, dar sunt mai răspândiți în alimentele învechite sau fermentate (precum alcoolul), deoarece conținutul de histamină din alimente crește în timp. Consumul regulat de alimente bogate în histamină "poate agrava toate alergiile subiacente prin creșterea inflamației în organism", spune dr. Purvi Parikh, alergolog la Allergy & Asthma Network. 


În plus, alcoolul blochează producția de diaminoxidază (DAO), enzima care ajută la descompunerea histaminei, spune dr. Alana Kessler, fondator  Be Well. Ea adaugă că, în timp, supraîncărcarea cu histamină - atunci când există prea multă histamină în corpul tău pentru ca acesta să o descompună - poate cauza ca DAO să devină deficitară.

Cum afectează alcoolul


În afară de histamină, ambii experți spun că multe dintre proprietățile naturale ale alcoolului pot agrava simptomele alergiilor. 

"De asemenea, alcoolul poate face ca tensiunea arterială să urce și să scadă prin constricția și dilatarea vaselor de sânge, ceea ce poate agrava reacțiile alergice", spune Dr. Parikh. Alcoolul este, de asemenea, un diuretic, ceea ce înseamnă că mărește cantitatea de apă pe care o expulzați din organism; deshidratarea agravează simptomele alergiilor, spune Dr. Parikh.

Formele specifice de alcool nu sunt benefice pentru persoanele cu alergii. "Unele tipuri de alcool, cum ar fi vinul, pot conține sulfiți care pot agrava simptomele alergiilor", spune Dr. Parikh. Sulfiții ar putea suna sumar, dar sunt doar produse secundare naturale ale fermentației vinului. Cu toate acestea, unele persoane sunt sensibile la sulfiți și prezintă simptome precum alergiile sezoniere atunci când îi consumă.

 

În mod similar, Dr. Parikh spune că alcoolul cu un conținut ridicat de zahăr poate agrava simptomele alergiilor, deoarece zahărul este inflamator. Conținutul ridicat de zahăr nu se limitează doar la băuturile mixte; și vinul poate conține mai mult zahăr decât v-ați aștepta.

 "Zahărul este adăugat în vin pentru a face conținutul de alcool al vinului mai mare și pentru a-l face să aibă un gust dulce. Zahărul este ceea ce se transformă în alcool în timpul procesului de fermentare", spune Courtney Dunlop, cofondator al Good Clean Wine. Ea spune că unele tipuri de vin roșu, produse în masă, pot conține până la 12 grame de zahăr rezidual - zahărul care nu fermentează în alcool - pe litru.


Pe scurtt: da, alcoolul poate agrava alergiile. Dar asta nu înseamnă că este exclus total consumul atunci când ești alergic. Dr. Parikh spune că alcoolul clar, cum ar fi vodca, are mai puțini alergeni decât alte opțiuni, cum ar fi vinul. (Deși ea spune că cel mai bine este să nu beți alcool sau să îl consumați în cantități foarte mici). Dacă alegeți să beți vin, Kessler spune că vinul alb și rosé sunt cele mai bune opțiuni. "Asigurați-vă că beți întotdeauna apă, deoarece are capacitatea de a ajuta la reglarea nivelului de histamină", adaugă Kessler. 

 

În plus, și deshidratarea vă poate afecta și alergiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Diete
Tagurile articolului: alcool  alergii  dao  diaminoxidaza  histamina  sulfiti 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel