Alimentele care combat anxietatea. Dr. Oz a dezvăluit cum puteți reduce stresul și stările de neliniște
Data actualizării:
Data publicării:
De la tulburarea de anxietate generalizată (GAD) la anxietatea socială, bolile psihice sunt în creștere, și nu doar din cauza recentei pandemii. Persoanele care suferă de anxietate pot avea și simptome fizice, cum ar fi dureri de stomac și dureri de cap. 

Renumitul doctor Mehmet Oz, chirurg de inimă, a postat pe Twitter un link către un articol din 2017 care susținea că anumite alimente pot "reduce stresul și anxietatea": "Anxietatea poate fi o problemă care scade rezistența unui organism. O puteți combate în mod natural cu aceste 7 alimente". 


Dr. Oz a primit unele reacții negative pentru acest articol. Kavin Senapathy, colaborator al revistei Forbes, a declarat că Dr. Oz nu ar fi trebuit să facă astfel de afirmații. "A sugera că tulburările de anxietate pot fi tratate cu alimente este iresponsabil - aceste tulburări afectează milioane de americani și sunt adesea debilitante", a scris Senapathy. 


Deși știm că o schimbare a dietei nu poate trata singură anxietatea, ea poate ajuta atunci când vine vorba de ameliorarea simptomelor. Am analizat în continuare afirmațiile făcute de Dr. Oz.


Încercați aceste alimente dacă vă simțiți anxios


Năutul este unul dintre alimentele care combat anxietatea, potrivit medicului Dr. Oz. Karen Ansel, un dietetician din New York, este de acord cu faptul că năutul poate reduce stresul. "Năutul prăjit este o gustare uimitoare pentru a alunga anxietatea, deoarece este bogat în vitamina B6, care este necesară pentru ca creierul tău să fabrice serotonină", a declarat ea pentru Everyday Health. Dr. Oz apreciază faptul că năutul este bogat în fier, deoarece un nivel scăzut de fier poate duce la amețeli, bătăi accelerate ale inimii și depresie.


Un alt aliment anti-anxietate pe care Dr. Oz îl menționează este ciocolata neagră, care este bogată în antioxidanți și despre care se știe că crește nivelul de serotonină. Un studiu din 2009 publicat în Journal of Proteome Research sugerează că un consum zilnic de aproximativ 1,4 uncii de ciocolată neagră poate ajuta la minimizarea producției de cortizol (hormonul stresului). Mai mult, Sarah Gold Anzlovar, un dietetician din Boston, a declarat pentru Everyday Health că ciocolata neagră vă poate îmbunătăți starea de spirit.


Ceaiul de mușețel se află, de asemenea, pe lista lui Dr. Oz de alimente care pot reduce anxietatea, iar Healthline notează că acest ceai are proprietăți sedative și relaxante. Un studiu din 2016, publicat în Phytomedicine, a indicat chiar că un consum de mușețel pe termen lung poate reduce semnificativ simptomele de GAD moderat până la sever.

 

Citește și: Zodiile și mâncarea: Alimentele potrivite fiecărui semn zodiacal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente  anxietate  dr oz  stres 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite




pixel