Ar trebui să reduci consumul de cafeină dacă ți se întâmplă acest lucru
Data actualizării:
Data publicării:
Iată de ce ar trebui să luați în considerare reducerea consumului de cofeină dacă începeți să observați unul sau mai multe dintre aceste simptome.

Înainte de a descrie care sunt simptomele la care trebuie să fim atenți, ar trebui să fie poate mai cunoscut faptul că cofeina este un drog. Da, este naturală și legală pentru a fi cumpărată fără restricții. Dar tot ar trebui privită ca un drog. Better Health Channel afirmă că cofeina este o substanță care stimulează creierul și sistemul nervos central pentru a fi mai alert și mai treaz. Se găsește în băuturi populare precum cafeaua, ceaiul și sucurile. Precum și în băuturi și batoane energizante, medicamente fără prescripție medicală și ciocolată.

Cei mai mulți dintre noi sunt conștienți de "emoțiile cafelei" induse de cofeină - acea senzație fizică a unui val de energie care vibrează prin venele noastre. Dar cum rămâne cu toate celelalte efecte secundare ale acestui medicament?

 

Motivul REAL pentru care te simți obosit după un pui de somn. De ce este bine să bei cafea înainte de a te pune în pat

 

Prea multă cofeină poate provoca reacții de la ușoare la severe


Simptomele provocate de consumul unei cantități prea mari de cofeină pot varia de la ușoare la severe, precizează Medical News Today. În mod obișnuit, dacă ați consumat o cantitate mai mare de produse alimentare sau băuturi care conțin cofeină, ați putea experimenta următoarele: senzație de neliniște, anxietate sau iritabilitate; creșterea temperaturii corpului; deshidratare; respirație mai rapidă și ritm cardiac mai rapid.


Niciunul dintre aceste simptome nu este deosebit de confortabil de înfruntat în timp ce încercați să vă continuați ziua aglomerată. Iar experimentarea simptomelor mai severe poate face ca acest lucru să fie de-a dreptul imposibil. Healthline susține că, dacă ați luat o supradoză de cofeină, puteți fi expus la simptome mai grave, cum ar fi dureri în piept, halucinații, probleme de respirație și vărsături.

 

Pisicile se pot atașa de stăpânii lor la fel de mult precum copiii și câinii, potrivit unui studiu


Potrivit Healthline, cantitatea recomandată de cofeină consumată zilnic este de până la 400mg. Pentru a vă face o idee mai bună despre cât de mult înseamnă acest lucru, o ceașcă mică de cafea de 12 oz. reprezintă aproximativ 109mg. Adolescenții, femeile însărcinate și cei cu anumite afecțiuni ar trebui să fie foarte atenți și să consume mult mai puțin din cantitatea zilnică recomandată. 

 

Bolile fizice, strâns legate de rănile sufletești și starea psihică. Psiholog: Ceva din noi ne împiedică să ne facem bine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: cafea  cafeina  doza recomandata  probleme  sănătate  simptome 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel