CANNES 2021 Regizorul Joachim Trier stârneşte emoțiile criticilor cu filmul său "Julie" - The Worst Person in the World
Data publicării:
Cu filmul său "Julie" (The Worst Person in the World), regizorul norvegian i-a încântat vineri pe criticii de la Festivalul de la Cannes, schiţând un portret al tinerelor femei de azi, într-un rol  interpretat de o actriţă care până acum a avut puţine legături cu cinematografia.

"S-a născut o stea", notează Peter Bradshaw de la The Guardian în critica sa, acordându-i filmului cinci stele.

Pentru prima oară într-un rol pe marile ecrane, actriţa Renate Reinsve, 33 de ani, o interpretează pe Julie care trece prin mai multe etape ale vieţii sale, întâi studentă, apoi angajată, mamă şi femeie îndrăgostită.

Dorinţa, fidelitatea, maternitatea, relaţiile cu părinţii şi diferenţele între generaţii... toate aceste necunoscute o îngrijorează pe Julie, într-un film care explorează şi marile teme de azi: rolul femeii în societate, ecologia şi invazia numerică.

Revista Variety este de părere că filmul, al cincilea al realizatorului în vârstă de 47 de ani, va deveni "un reper" pentru generaţia milenială, în timp ce ziarul Daily Telegraph l-a considerat pur şi simplu "minunat".

Revista cultură franceză Télérama, care a văzut în Julie "un simbol fremătând şi vulnerabil al generaţiei contemporane", a salutat "vivacitatea acestui portret, profunzimea dialogurilor şi fluiditatea punerii în scenă", notează Agerpres.

"Am pus mult din personalitatea sa personajului. A avut un mare impact asupra filmului", a declarat AFP Joachim Trier, referindu-se la actriţa Renate Reinsve, care obţine cu acest rol un "bilet" pentru câştigarea premiului pentru cea mai bună interpretare.

"Am scris rolul special pentru ea", a continuat regizorul, care a profitat şi de talentul de improvizaţie al tinerei actriţe.

La rândul său, Renate Reinsve a povestit despre "labirintul de îndoieli şi de indecizii pentru a putea surprinde în final înţelepciunea personajului său".

"Ca tânără crescută înainte de mişcarea #MeToo înţelegeam că te cizelezi în funcţie de părerile bărbaţilor", a mărturisit Renate. Ca şi ea, personajul său "îşi găseşte identitatea în ochii celorlalţi. Doar "atunci când te eliberezi poţi deveni tu însăţi şi mai puternică", a încheiat ea.


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: cannes  joachim trier  julie  the worst person in the world 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel