Carmen Brumă, rețetă de crochete de pui DIETETICE
Data actualizării:
Data publicării:
Carmen Brumă a dezvăluit rețeta ei dietetică pentru crochete de pui.

„Astazi va prezint reteta mea de CROCHETE DE PUI CU FULGI DE PORUMB SI SEMINTE DE CANEPA,  FARA ULEI , FARA GLUTEN, CU AIR FRYERUL BREVILLE
Ingrediente
250 g muschi de pui
1 ou
2 linguri de faina fara gluten ( sau normala) 
1 pumn de fulgi de porumb fara zahar
2 linguri seminte de canepa decorticate
Sare si piper
Se taie puiul fasii , se spala si se condimenteaza cu sare si piper.  Se ia fiecare bucata si se " tavaleste" prin ou, faina, fulgi de porumb ( pe care ii striviti cu o lingura) si semintele de canepa astfel incat sa formeze o crusta.
Se aseaza apoi pe tavile air fryerului si se introduc in aparat. 
Eu am setat functia pt pui la aproximativ 20 minute ( daca fasiile de pui sunt mai groase e posibil sa fie nevoie de mai mult timp) si gata masa”, a desvaluit Carmen Brumă pe Facebook. 

 


6 greșeli care nu te lasă să slăbești

 

Carmen Brumă a dezvăluit care sunt cele 6 greșeli pe care e posibil să le faci și din cauza cărora nu reușești să slăbești”


 
„Am început să merg la sala, încerc să mănânc sănătos și cu toate astea nu slăbesc ba din contra am mai pus câteva kilograme”. Primesc des astfel de mesaje așa că m-am gândit să rezum câteva din lucrurile care vă sabotează eforturile. Daca te regăsești în mesajul anterior e posibil să faci una sau mai multe dintre greșelile de mai jos:

 

1.Supraestimezi antrenamentul și efectele lui. Daca ai senzația că poți să mănânci orice și oricât pentru că te duci de 2-3 ori pe săptămână la sala, te înșeli. Daca vrei să slăbești NU ESTE SUFICIENT să mănânci sănătos și să mergi la sala. Trebuie să mai ai și un DEFICIT CALORIC, adică să consumi mai multe calorii decât introduci prin mâncare. Din experiență mea, antrenamentele de intensitate moderata măresc pofta de mâncare iar antrenamentele foarte intense o scad.

 

2.“Mâncatul sănătos” nu garantează slăbirea ba poate foarte ușor să îngrașe. Migdalele, somonul, nucile, brânză, cartofii la cuptor, hummus etc. sunt toate foarte sănătoase dar și foarte calorice. Daca le mănânci “la liber” fară control pentru că sunt ” safe”, s-ar putea să ai o surpriza neplăcută atunci când te vei măsură/cântari.

 

3.Daca “mersul la sala” scade nivelul activității fizice nestructurate din programul tău zilnic, iar nu e bine. Pe înțelesul tuturor , daca te duci la sala 2 ore pe zi iar după aia zaci pe un scaun/canapea și nu mai ai niciun fel de alta activitate ( mers pe jos, spălat, calcat, carat 3 sacose etc) și mănânci un pic mai mult , să nu te mire daca nu vei slabi sau chiar te vei îngrașă.

4.“Eu am eliminat zaharul și l-am înlocuit cu mierea “. Alta greșeală pe care o aud des de la oamenii care vor să slăbească. De ce? O linguriță de miere are 8-10 g și 25-30 cal. O linguriță de zahar are 5 g și 15-20 cal. Deci mierea e mai densa și la volume egale conține mai multe calorii. Se absoarbe rapid în sânge, creste brusc glicemia, e formata tot din molecule de glucoza și fructoza și o consumam cu generozitate fară mustrări de conștiință.

5.” Eu nu beau apa în timpul antrenamentului și 2-3 ore după că să slăbesc”. GREȘIT. Nu ești sportiv de performanta care are de făcut cantarul în câteva ore, ești o persoana care vrea să elimine GRĂSIMEA, adică să slăbească. Din păcate organismul nostru renunță la grăsime cu mare greutate, în ultimul rand. Elimina mai întăi apa, apoi conținutul intestinal, glicogenul, masa musculara și abia apoi grăsimea. Când pune la loc, acumulează exclusiv grăsime. Lipsa hidratării afectează în mod negativ procesul de slăbire de asta e nevoie să bei apa daca vrei să dai jos grăsime. Atât în timpul antrenamentului cât și după.

6. “Nu înțeleg de ce nu slăbesc, mănânc o singura masa pe zi seara”. Este una dintre frazele pe care le aud cel mai des. Răspunsul e simplu. Tocmai de aceea nu slăbești pentru că mănânci o singura data pe zi, seara, iar organismul înfometat pe parcursul zilei stochează tot ce-i dai seara sub forma de grăsime. “Ciugulitul” în permanenta, fie chiar și de alimente sănătoase, este la fel de păgubos când vine vorba despre slăbit. Varianta sigura și sănătoasă trebuie să aibă 3 mese ( plus minus 2 gustări) sau 2 mese și o gustare.”, a dezvăluit Carmen Brumă pe blogul său. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Carmen Bruma  dietă  rețetă  slabit 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel