Cât timp rămâne proaspătă cafeaua. Truc ingenios pentru a evita ca aceasta să se strice
Data actualizării:
Data publicării:
Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care cafeaua pe care ai cumpărat-o în urmă cu doar câteva săptămâni și-a pierdut gustul? Răspunsul e simplu. Și cafeaua se poate strica. 

Cei care beau cafea în fiecare dimineață nu prea experimentează problema prospețimii cafelei, iar asta pentru că nu au păstrat niciodată o pungă de cafea suficient de mult timp pentru a se întreba dacă se poate strica. Dar cei care beau cafeaua mai rar sau o păstrează pentru "ocazii speciale", ar trebui să știe că ar fi bine să arunce punga pe care au cumpărat-o anul trecut.


"Cafeaua se poate strica", spune cercetătorul în domeniul alimentar Makenzie Bryson Jackson.

 "Nu te poate îmbolnăvi, dar se schimbă și își pierde aroma în timp. Niciodată nu este periculos să o bei sau să o consumi, dar calitatea gustului nu va fi aceeași. Va fi stătută și potențial râncedă, deoarece uleiurile din cafea se usucă.", a declarat medicul pentru Well & Good. 


Nu este nevoie de un cunoscător de cafea pentru a putea deosebi o cafea proaspătă de una tricată.  Dr. Makenzie Bryson Jackson spune că aceasta va avea un gust și un miros insipid și va degaja un miros neplăcut. 


Pentru a păstra prospețimea cafelei mai mult timp, Jackson recomandă să cumpărați cafea boabe  în locul  cafelei măcinate. Atunci când este depozitată corespunzător, cafeaua măcinată este bună timp de aproximativ o săptămână după măcinare. Boabele de cafea se pot păstra timp de aproximativ trei luni. Investiția într-o râșniță bună duce la o mai bună experiență a savurării unei cești de cafea. 

"Vă recomand să măcinați boabele chiar înainte de preparare pentru cea mai bună experiență", spune Jackson. 

"Boabele întregi se pot păstra mult mai mult timp decât cele măcinate. Boabele măcinate au o suprafață expusă mai mare, astfel încât se vor oxida mai rapid și veți pierde toți compușii volatili delicioși care dau cafelei aroma sa caracteristică."

 

Cum păstrezi prospețimea cafelei

 

"Dacă o sigilezi în vid și o depozitezi în condiții ideale, se poate păstra până la nouă luni, dar degradarea aromei se va produce încet în timp", spune Jackson. 

În timp ce unii recomandă să depozitați cafeaua în congelator, Jackson spune că acest lucru nu este o idee bună.


 "Congelarea poate provoca arsuri de congelare și poate face ca cafeaua să-și piardă aroma și să devină fadă", spune medicul.

Cel mai bun mod de a  păstra cafeaua este depozitarea acesteia într-un loc întunecat și răcoros, într-un recipient etanș.

Lumina, căldura, umiditatea și oxigenul distrug prospețimea cafelei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Retete
Tagurile articolului: boabe  cafea  gust  miros  rasnita  stricata 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Adrian Minune,Selly, captură video youtube/ Selly

Cea mai mare sumă câștigată de Adrian Minune la o nuntă. Selly, șocat: „Într-o seară? Incredibil”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel