Ce să nu faceți niciodată înainte de a spăla fructele și legumele. Avertismentul experților
Data actualizării:
Data publicării:
O greșeală din bucătărie ar putea să vă pună sănătatea în pericol. Experții au dezvăluit ce nu este bine să faceți înainte de a spăla fructele și legumele.    

Fructele și legumele sunt o parte esențială a unei diete sănătoase, oferind numeroase vitamine, minerale și fibre, fără tone de calorii, grăsimi saturate sau sodiu. Din păcate, mulți oameni fac o greșeală majoră cu fructele și legumele pe care le consumă și care i-ar putea expune la riscul de a se îmbolnăvi grav, potrivit Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Înainte de a vă trezi culcat la pat cu o boală gravă, citiți mai departe pentru a descoperi cum să evitați această eroare critică.

Nu decojiți niciodată fructele și legumele înainte de a le spăla!!!

Deși poate că sunteți nerăbdător să vă bucurați rapid de acele fructe și legume, decojirea lor înainte de a le spăla este întotdeauna o idee proastă, spune CDC.

Atunci când decojiți o legumă sau un fruct care nu a fost spălat, puteți transfera bacteriile din exteriorul acelui produs direct pe partea pe care urmează să o consumați.

 

Fructele se numără printre grupele de alimente cele mai susceptibile de a provoca intoxicații alimentare

În ciuda beneficiilor lor, fructele și legumele pot prezenta riscuri serioase pentru sănătate dacă nu sunt pregătite corespunzător. De fapt, în fiecare an, fructele și legumele se numără printre principalii factori care contribuie la bolile de origine alimentară cauzate de Salmonella, E. coli și Listeria.

Dacă se întâmplă să decojiți fructele înainte de a le spăla, puteți crește riscul de a consuma alimente contaminate cu aceste bacterii, ceea ce vă poate îmbolnăvi grav - sau chiar mai rău. Aproximativ 420 de persoane mor din cauza Salmonella, 100 de persoane mor din cauza E. coli și 260 de persoane mor din cauza Listeria în SUA în fiecare an, informează CDC, potrivit bestlifeonline.com

 

Anumite metode de curățare pot face mai mult rău decât bine

 

Deși Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) recomandă spălarea produselor cu apă curentă și frecarea fructelor și legumelor cu o perie curată înainte de a le consuma, există anumite metode de curățare a produselor care ar putea pune în pericol sănătatea dumneavoastră.

"Produsele sunt poroase. Săpunul și detergenții de uz casnic pot fi absorbiți de fructe și legume, în ciuda clătirii temeinice, și vă pot îmbolnăvi. De asemenea, nu se cunoaște siguranța reziduurilor din produsele comerciale de spălare a produselor, iar eficiența acestora nu a fost testată", avertizează FDA.

 

Anumite părți ale produselor curate ar trebui totuși evitate

 

Chiar dacă ați curățat temeinic un produs, experții spun că există părți ale fructelor și legumelor pe care ar trebui să evitați să le consumați. Atât CDC, cât și FDA recomandă să tăiați orice parte a fructelor sau legumelor care pare a fi vânătă sau deteriorată.

"Vânătăile și tăieturile pot permite agenților patogeni să pătrundă într-un fruct sau o legumă, iar produsele deteriorate se strică de obicei mai repede", a explicat Rebecca Dittmar, coordonator al Programului de gestionare a protecției alimentare de la Colegiul de Agricultură și Științe ale Vieții din cadrul Universității Texas A&M, într-un interviu pentru AgriLife Today.


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: fructe  legume 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



pixel