Cheesecake cu dulceață de afine. Un desert foarte gustos
Data publicării:
Această rețetă de cheesecake cu dulceață de afine nu necesită coacere. Iată cât de simplu o poți prepara. 

Ingrediente:


250 g biscuiți digestivi

100 g unt topit rece

1 lingură cacao

1 linguriță rasă scorțișoară 

250 g brânză mascarpone

200 ml smântână naturală pentru frișcă

60 g zahăr pudră

3 linguri lapte

12 g gelatină foi

1 borcan dulceață de afine 


Mod de preparare:


În robot punem biscuiții, untul topit rece, cacaua și scorțisoara. Mixăm până când obținem o consistență omogenă.

Pe un platou fixăm un cerc de cofetărie, iar în mijloc adăugăm compoziția blatului și o presăm bine cu o lingură până obținem un strat compact și uniform. Băgăm la frigider pentru 30 de minute. 

Între timp punem 8 g din foile de gelatină într-un vas sau farfurie adâncă și le acoperim cu apă rece. Le lăsăm 10 minute.

Brânza mascarpone o punem într-un vas, peste ea adăugăm zahărul pudră și mixăm 2-3 minute.

Mixăm și mântâna naturală pentru frișcă până devine cremoasă. Adăugăm frișca peste mascarpone și amestecăm bine. 

Încălzim 3 linguri de lapte și adăugam foile de gelatină stoarse foarte bine. Amestecăm până când gelatina este complet dizolvată.

Punem peste gelatină 2-3 linguri din crema de frișcă și mascarpone și amestecăm bine, apoi adăugăm amestecul obținut în vasul cu cremă de mascarpone și frișca. Această cremă o vom adăuga peste blatul de la frigider. Prăjitura trebuie băgată din nou la frigider pentru 60 de minute. 

Pentru dulceața de afine, punem foile de gelatină rămase la înmuiat, într-o farfurie adâncă plină cu apă rece, pentru 10 minute.

Dulceața de afine trebuie pusă într-o cratiță mică, peste adăugăm apă și amestecăm. O fierbem 2-3 minute pe foc mic, apoi stingem focul și adăugăm foile de gelatină bine stoarse. Lăsăm dulceața să se răcească, apoi o adăugăm deasupra prăjiturii.

Punem din nou cheesecake-ul la frigider, pentru circa 1-2 ore.


Poftă bună!


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: cheesecake  dulceata de afine  retete 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



pixel