Cireșele: 6 motive să le mănânci zilnic. Ne ajută să dormim, protejează de radicalii liber și sunt antiinflamatoare
Data publicării:
În afara faptului că sunt delicioase, cireșele sunt și foarte sănătoase. Aduc 6 beneficii majore, dovedite prin studii de specialitate. Iată care sunt acestea: 

„Știați că cireșele au melatonină și ne ajută să dormim mai bine? Că au polifenoli și antocianină, și ne protejează de stres oxidativ? Dar că sunt antiinflamatoare naturale utile în refacerea sportivilor după antrenament ?”, scrie dr Anca Hâncu, medic nutriționist și doctor în științe medicale. 

Ei, bine, specialistul are mare dreptate. Cireșele conțin o serie de substanțe nutritive benefice, precum vitamina C și antioxidanți. Unele studii sugerează că acestea pot ajuta, de asemenea, că ele contribuie la scăderea inflamației, la protejarea sănătății inimii și la îmbunătățirea somnului ca parte a unei diete sănătoase.

 

Iată cele 7 beneficii impresionate pentru sănătate dovedite științific: 

 

1. Conținut bogat de substanțe nutritive


Culorile cireșelor lor pot varia de la galben la roșu spre aproape negru intens. Indiferent de culoare, toate soiurile sunt extrem de hrănitoare și pline de fibre, vitamine și minerale.

O cană (154 grame) de cireșe dulci, fără sâmburi oferă (link direct sursa informației):

Calorii: 97
Proteine: 2 grame
Carbohidrați: 25 grame
Fibra: 3 grame
Vitamina C: 18% din
Valoare zilnică (DV)
Potasiu: 10% din DV
Cupru: 5% din DV
Mangan: 5% din DV

Vitamina C este esențială pentru menținerea sănătății sistemului imunitar și a pielii, în timp ce potasiul este necesar pentru contracția musculară, funcția nervoasă, reglarea tensiunii arteriale și multe alte procese critice ale corpului.

Cireșele sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre, care vă ajută să vă mențineți sistemul digestiv sănătos, alimentând bacteriile intestinale benefice și promovând regularitatea intestinului.

În plus, cireșele mai conțin și vitamine B, mangan, cupru, magneziu și vitamina K.

 

2. Bogate în antioxidanți și compuși antiinflamatori

 

Concentrația ridicată de compuși vegetali din cireșe poate fi responsabilă de numeroasele beneficii pentru sănătate ale acestui fruct. Deși cantitatea și tipul pot varia în funcție de soi, toate cireșele conțin antioxidanți și compuși antiinflamatori.

 

Acest conținut ridicat de antioxidanți poate ajuta la combaterea stresului oxidativ, o afecțiune care este legată de boli cronice multiple și de îmbătrânirea prematură (link direct studiu).

 

Citește continuarea pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Diete
Tagurile articolului: alimente  antiinflamator  cirese  dietă 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel