Cu ce problemă de sănătate te confrunți, în funcție de textura și culoarea unghiilor
Data actualizării:
Data publicării:
Datorită culorii, texturii și aspectului, unghiile sunt considerate indicatori preciși pentru starea de sănătate a organismului.

1. Unghii fragile

Fragilitatea unghiilor face ca acestea să devină slabe și să se rupă. Una dintre cele mai frecvente cauze este îmbătrânirea și deficiența de nutrienți. Modul în care unghiile se despică poate fi, de asemenea, determinant pentru boala de bază. Atunci când unghiile încep să se despice pe orizontală, afecțiunea se numește onychizia. Dar atunci când acestea se despică de-a lungul direcției de creștere a unghiei, aceasta se numește onychorrhexis.

 

2.  Unghii palide

Unghiile palide sunt un semn obișnuit de îmbătrânire. Peste 3 din 4 adulți de peste 60 de ani au unghiile palide. Cu toate acestea, în unele cazuri, unghiile palide pot fi, de asemenea, un semn al anumitor probleme de sănătate subiacente, precum : anemie, malnutriție, boală de ficat, insuficiență cardiacă congestivă.

 

3. Unghii albe

Unghiile noastre pot deveni albe atunci când există o leziune a unghiei. Cu toate acestea, dacă toate unghiile devin încet-încet albe, ar trebui să consultați imediat un medic în acest sens. Unghiile albe cu o bandă roz în partea de sus se numesc unghiile lui Terry și pot însemna o afecțiune gravă de sănătate. Acest simptom poate indica boli precum ciroza hepatică, insuficiența renală cronică și insuficiența cardiacă congestivă. Unghiile lui Terry pot însemna o afecțiune gravă de sănătate, dar pot fi cauzate și ca un semn de îmbătrânire.

 

4. Unghii galbene

Unghiile galbene sunt cel mai frecvent cauzate de infecții fungice. Ele sunt prezente și la mâinile consumatorilor  de tutun. Dacă unghiile galbene rezistă la orice tratament împotriva ciupercilor, acestea ar putea indica psoriazis, probleme tiroidiene sau diabet.

O boală rară numită "sindromul unghiilor galbene" (YNS) apare la pacienții cu boli pulmonare grave și umflături ale extremităților. Deși acest lucru se întâmplă doar în cazul pacienților cu vârsta de peste 50 de ani și, uneori, la copii. YNS poate dispărea de la sine, dar dacă nu se întâmplă acest lucru, vitamina E poate ajuta.

 

5. Unghii albastre

Există mai multe motive care pot contribui la apariția unghiilor albastre. Anumite medicamente, cum ar fi medicamentele pentru tratarea malariei, pentru reglarea bătăilor inimii și pentru tratarea afecțiunilor hepatice pot provoca, de asemenea, pigmentarea albastră. Persoanele care au fost infectate cu HIV pot avea, de asemenea, unghii albastre. Acestea pot fi cauzate atât din cauza infecției, cât și a medicamentelor antiretrovirale.

 

6. Găuri în unghii

Formarea de găuri mici sau "gropi" este un semn clasic al psoriazisului la nivelul unghiei. Această afecțiune este mai frecventă la pacienții cu dermatită în vârful degetelor și este cauzată din cauza dermatitei atopice sau a dermatitei alergice de contact, potrivit timesofindia.com

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: culoare  sănătate  unghii 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel