Cum poți să întinerești 3 ani în doar opt săptămâni. Dieta, secretul tinereții fără bătrânețe
Data actualizării:
Data publicării:
Un studiu clinic sugerează că putem reduce vârsta biologică cu mai mult de trei ani, în doar opt săptămâni, prin schimbarea dietei și a stilului de viață. 

Un prim studiu de acest gen, oferă dovezi științifice că schimbările stilului de viață și ale dietei pot oferi o reducere imediată și rapidă a vârstei noastre biologice. Întrucât îmbătrânirea este principalul motor al bolilor cronice, această reducere are puterea de a ne ajuta să trăim mai bine, mai mult.


Studiul, lansat pe 12 aprilie, a utilizat un studiu clinic controlat randomizat efectuat la 43 de bărbați adulți sănătoși cu vârste cuprinse între 50 și 72 de ani. Programul de tratament de 8 săptămâni a inclus dietă, somn, exerciții fizice și relaxare, precum și probiotice și fitonutrienți suplimentari, rezultând o reducere semnificativă statistic a vârstei biologice - cu trei ani mai tânără.

 

Studiul a fost realizat independent de Institutul de Cercetare Helfgott, cu asistență de laborator de la Universitatea Yale Center for Genome Analysis, iar rezultatele au fost analizate independent la Universitatea McGill și Universitatea Națională de Medicină Naturală.


Autorul principal al studiului, Kara Fitzgerald ND IFMCP, a declarat că „programul de intervenție combinat a fost conceput pentru a viza un mecanism biologic specific numit metilare ADN și, în special, modelele de metilare ADN care au fost identificate ca fiind foarte predictive pentru vârsta biologică. Această concentrare a fost motivul impactului său remarcabil. Aceste rezultate timpurii par a fi în concordanță  și extind foarte mult puținele studii existente care au examinat până acum potențialul de inversare a vârstei biologice.  În prezent, înscriem participanți pentru un studiu mai amplu, care ne așteptăm să coroboreze aceste constatări. "

Epigeneticianul principal, Moshe Szyf, doctor al Universității McGill și coautor al studiului, adaugă: 

Unicitatea abordării Dr. Fitzgerald este că studiul ei a conceput o strategie naturală, dar mecanică, pentru a viza sistemul de metilare al corpului nostru. Acest studiu oferă prima perspectivă în posibilitatea utilizării unor modificări naturale pentru a viza procesele epigenetice și pentru a ne îmbunătăți starea de bine și poate chiar longevitatea și durata de viață. "

Modelele de metilare a ADN-ului au devenit un mijloc principal prin care oamenii de știință evaluează și urmăresc îmbătrânirea biologică, un termen folosit pentru a descrie acumularea de daune și pierderea funcției celulelor, țesuturilor și organelor noastre. Aceste daune sunt cele care determină bolile îmbătrânirii. „Ceea ce este extrem de interesant”, a comentat dr. Fitzgerald, „este că practicile alimentare și stilul de viață, inclusiv nutrienți specifici și compuși alimentari cunoscuți că modifică selectiv metilarea ADN-ului, pot avea un astfel de impact asupra acelor tipare de metilare a ADN-ului despre care știm că prezic îmbătrânirea și boală legată de vârstă. Cred că aceasta, împreună cu noi posibilități pentru toți de a măsura și urmări vârsta metilării ADN-ului nostru, va oferi noi oportunități semnificative atât pentru oamenii de știință, cât și pentru consumatori. "

 


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Diete
Tagurile articolului: dietă  imbatranire  stil de viata  Vârstă 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel