Cuvântul care elimină anxietatea și stresul. Tehnică dovedită științific
Data actualizării:
Data publicării:
Această tehnică susținută de știință elimină anxietatea și stresul cu un singur cuvânt. Cercetările arată că relaxarea controlată este o modalitate excelentă de a calma o minte anxioasă.

Poți să  reduci stresul și anxietatea spunând doar un singur cuvânt? Poți - și există cercetări științifice care demonstrează cum funcționează.

Această perspectivă vine de la Marina Harris, doctor în psihologie sportivă de la North Carolina State University și fostă gimnastă  care s-a retras din cauza unei accidentări. Într-un articol de la Psychology Today, Harris a descris cum s-a luptat ea însăși cu gândurile anxioase, până când a descoperit relaxarea controlată. Relaxarea controlată de Cue este o tehnică care asociază un exercițiu de relaxare calmant cu un indiciu specific, cum ar fi un cuvânt sau o frază, până când unul îl evocă pe celălalt într-un răspuns condiționat. Dacă mirosul de cafea care se prepară dimineața vă face să vă simțiți mai alert, acesta ar putea fi un exemplu de răspuns condiționat pe care l-ați învățat deja.

 

Tehnica de relaxare controlată  folosită de Harris s-a dovedit a fi de ajutor în experimentele efectuate pentru a ajuta persoanele care suferă de anxietate în legătură cu lucruri precum testele sau mersul la dentist. 

 

Iată cum funcționează:

 

1. Alegeți un cuvânt care vă place.

Ar trebui să fie un cuvânt care te calmează și relaxează.  Harris a folosit cuvântul "așezare". Unul dintre subiecții experimentului a folosit cuvântul "calm". Orice cuvânt ați alege, asigurați-vă că este unul care vă place, deoarece îl veți spune destul de des.

 


2. Găsiți o tehnică de relaxare care să funcționeze pentru dumneavoastră.

Una dintre cele mai ușoare și mai eficiente tehnici este să vă controlați și să vă încetiniți respirația, ceea ce vă va reduce automat ritmul cardiac, mai ales dacă faceți ca expirațiile să fie mai lungi decât inspirațiile. Puteți încerca respirația 4-7-8. Ideea de bază este să inspirați până la patru, să vă țineți respirația până la șapte și apoi să expirați până la opt. Repetați de patru ori.

Dacă vi se pare prea complicat, există o versiune mai simplă numită box breathing, inventată de un membru al Navy SEAL. Inspiri în timp ce numeri până la patru, îți ții respirația în timp ce numeri până la patru, expiri tot în patru, apoi îți ții din nou respirația (cu plămânii goi) pentru patru secunde. Oricare ar fi tehnica de respirație pe care o folosiți, repetați cuvântul cheie, fie cu voce tare, fie în minte, de fiecare dată când expirați. În timp ce faceți acest lucru, relaxați-vă mușchii, inclusiv maxilarul și fața, cât de mult puteți.

Faceți acest lucru cel puțin o dată pe zi, de preferință mai des. Continuați să practicați cel puțin câteva zile.

 

 

3. Scurtează sesiunile de relaxare


După ce ai exersat o vreme tehnica de relaxare împreună cu cuvântul tău și te simți încrezător că poți să te relaxezi în acest fel, este timpul să începi să scurtezi sesiunile de relaxare. Harris spune că ar trebui să începi prin a face sesiunile cu un minut mai scurte decât erau înainte. Asigură-te că tehnica ta funcționează în continuare pentru tine în acest interval de timp mai mic. Dacă nu, continuați să o exersați, rostind cuvântul dumneavoastră, până când funcționează. Odată ce sunteți încrezător că vă puteți relaxa în acest mod, scurtați practica cu încă un minut și continuați din nou până când sunteți sigur că această sesiune mai scurtă încă funcționează pentru dumneavoastră.

Continuați să o reduceți în acest fel până când ajungeți la un singur minut, spunând în continuare cuvântul dumneavoastră. Apoi, continuați până când ajungeți la un singur cuvânt asociat cu o singură respirație. Până la finalul procesului, simpla repetare a cuvântului, fie cu voce tare, fie în gând, ar trebui să fie suficientă pentru a-ți reduce anxietatea, a combate stresul și a te ajuta cu lucruri precum emoțiile dinaintea unui discurs.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: anxietate  calm  cuvant  relaxare  respiratie  stres  tehnica 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel