Dietă. Cori Grămescu: 6 sfaturi pentru a vă menține motivația pe termen lung în procesul de slăbire
Data publicării:
Cori Grămescu, Life Coach și nutriționist, vine cu o serie de sfaturi care te vor ajuta să îți menții motivația în procesul de slăbire. 

„️1 Cercetările au descoperit în repetate rânduri că persoanele cărora nu le place corpul lor sunt mai puțin susceptibile de a pierde în greutate, deoarece cel mai probabil se vor angaja într-un comportament de auto-sabotare. Îmbunătățirea opinei asupra imaginii corpului vă poate ajuta să pierdeți mai mult în greutate și să vă mențineți pierderea în greutate. Mai mult, persoanele care au o imagine corporală mai bună sunt mai predispuse să aleagă o dietă pe care o pot susține și să încerce noi activități care îi vor ajuta să-și atingă obiectivele, deoarece se simt instinctiv când pun prea multă presiune asupra lor.


2️ Evitarea cumpărării de sucuri, dulciuri, ciocolată, chipsuri, biscuiți, snackuri, alcool și produse de patiserie este un bun început. Dacă nu le aveți prin casă, există mai puține șanse să vă auto-sabotați procesul.

Scapă de sentimentul de vinovăție

3️ Este, de asemenea, normal să ai zile aleatorii în care te simți nemotivat sau când te întrebi ce rost au toate astea. Nimeni nu este 100% motivat tot timpul și nici nu trebuie să fim o balon de entuziasm și pozitivitate.

4️ În timp ce obiectivul dvs. pe termen lung poate fi să pierdeți 20 sau 40 sau mai multe kilograme, aveți nevoie de obiective mici pentru a vă menține motivația. Alegeți obiective săptămânale, cum ar fi pierderea cu 1% din greutatea corpului, consumul de mai multe legume sau exercițiile fizice și somnul, apoi felicitați-vă pe măsură ce le atingeți.

5️ Auto-monitorizarea este crucială pentru motivația și succesul pierderii în greutate. Cercetările au descoperit că persoanele care își urmăresc consumul de alimente au mai multe șanse să piardă în greutate și să își mențină pierderea în greutate. Cu toate acestea, pentru a ține corect un jurnal alimentar, trebuie să urmăriți tot ceea ce mâncați, inclusiv mesele, gustările etc. Cel mai simplu mod de a „contabiliza” fiecare masă este de a face fotografii cu tot ceea ce mănânci. De asemenea, vă puteți înregistra emoțiile în jurnalul dvs. alimentar. Acest lucru vă poate ajuta să identificați anumite declanșatoare ale supraalimentării și vă poate ajuta să gășiți modalități mai sănătoase de a face față.

Nu renunța la micile plăceri

6️ În loc să vă excludeți cu totul alimentele preferate, fiți un cumpărător cumpătat. Cumpărați o prăjitură proaspătă de panificație în loc de o cutie sau o porție mică de bomboane din coșurile în vrac în loc de o pungă întreagă. Vă puteți bucura în continuare de mâncărurile preferate - cheia este moderația, o masă sau două în fiecare săptămână sunt mai mult decât suficiente pentru a vă menține  mulțumiți și aliniați la dieta de slăbit. Întotdeauna vor fi sărbători, zile de naștere sau petreceri la care să participați. Și vor exista întotdeauna factori de stres la locul de muncă sau cu familia”, a transmis Cori Grămescu pe rețelele de socializare. 


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Diete
Tagurile articolului: cori gramescu  dietă  dulciuri  slabire 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



pixel