Dieta miraculoasă care dizolvă celulita și vindecă sistemul limfatic
Data publicării:
Blocajele din sistemul de detoxifiere al organismului opresc arderea grăsimilor, ceea ce duce la celulită și depozite de grasime. Iată o metodă eficientă pentru a scăpa de aceste probleme.

Aduceți-vă aminte de ultima dată când v-ați oprit să mirosiți trandafirii: Le-ați admirat culoarea frumoasă, petalele moi și parfumul dulce. Dar poate că nu v-ați gândit de ce florile arătau și miroseau atât de bine. Asta se întâmplă datorită sistemului radicular al florilor care furnizează nutrienți, care necesită o îngrijire atentă pentru ca planta să înflorească.

Știința arată că propriul nostru "sistem de rădăcini" intern - numit sistem limfatic - este la fel de responsabil pentru sănătatea și bunăstarea noastră. "Atunci când sistemul limfatic funcționează, lichidul limfatic circulă prin corp, detoxificând țesuturile, filtrând grăsimile și toxinele și menținând un sistem imunitar sănătos", explică Bruno Chikly, doctor în medicină și doctor în medicină, director al programelor de terapie prin drenaj limfatic și terapie cerebrală din Scottsdale, Arizona.

 


Problema

"Când fluxul limfatic stagnează, se acumulează deșeuri, iar acest lucru poate duce la creșterea încăpățânată în greutate, celulită și balonare", afirmă expertul în sănătatea femeilor Jennifer Weinberg, doctor în medicină, autoarea cărții The Whole Cure. De ce se întâmplă acest lucru: În timp, hormonii de stres și toxinele se acumulează în sistem, făcând lichidul limfatic gros și vâscos.

"Când sistemul limfatic este congestionat, nu poate transporta în mod corespunzător grăsimea acolo unde trebuie să ajungă", spune Dr. Chikly. Astfel, grăsimea suplimentară se depune în celulele adipoase - ceea ce duce la celulită cu cocoloașe și grăsime umflată și denivelată în jurul burții, șoldurilor și coapselor. De fapt, cercetătorii de la Universitatea Stanford raportează că o încetinire limfatică face ca depozitarea grăsimilor să se dubleze. Iar încetinirea se înrăutățește cu fiecare deceniu care trece: Potrivit cercetătorilor din Japonia, fluxul limfatic scade cu 39% între 20 și 50 de ani și scade cu încă 20% între 50 și 70 de ani.


Soluția

Din fericire, este ușor să pui în mișcare limfa și să elimini rapid grăsimea. Studiile arată că prin combinarea strategiilor de îngrijire, precum automasajul, cu câteva modificări ușoare ale dietei, cum ar fi consumul de mai multă apă, se poate subția rapid limfa congestionată și stimula fluxul. 

Este atât de simplu, ne asigură Dr. Chikly: "Odată ce lichidul limfatic se mișcă liber, grăsimea poate fi transportată pentru a fi arsă drept combustibil, iar toxinele pot fi eliminate din organism." Întrebați-o pe Marie Collins, în vârstă de 59 de ani, care a slăbit 20 de kilograme după ce a încorporat automasajul și respirația profundă în rutina sa zilnică: "Întregul meu corp s-a schimbat. Mă simt mai bine și arăt mai bine", a declarat ea pentru First for Woman.

Natalie Kikkenborg a experimentat beneficii similare atunci când a început să-și stimuleze sistemul limfatic leneș cu exerciții fizice cu impact redus și masaj ușor. "Nu mi-am măsurat niciodată în centimetri, dar, Doamne, se vedea diferența", se bucură Natalie, care a slăbit în cele din urmă un număr impresionant de kilograme. "Nu-mi vine să cred cât de mult s-a schimbat viața mea".

 

Iar pierderea în greutate este doar începutul. "Îmbunătățirea funcției și a fluxului sistemului limfatic vă poate ajuta să vă curățați pielea, să vă îmbunătățiți energia și să vă stimulați metabolismul", spune Dr. Weinberg. Femeile cu care FIRST a vorbit acreditează, de asemenea, un sistem limfatic sănătos cu un păr mai gros, o mai bună concentrare, un somn îmbunătățit și o dispoziție mai însorită, precum și cu mai puțină sensibilitate la sân și mai puține simptome ale menopauzei.


Beneficiile

Îmbunătățirea fluxului limfatic este o modalitate sigură de a da jos kilogramele în exces - iar săritul pe o trambulină mică (sau rebounder) timp de 10 minute de trei ori pe săptămână este o modalitate eficientă de a obține beneficiile. Asta pentru că săriturile sunt paralele cu modul în care funcționează canalele limfatice, deschizându-se și închizându-se pe verticală, pompând lichidul limfatic prin corp. Într-adevăr, cercetătorii finlandezi raportează că o activitate de intensitate moderată, cum ar fi rebounding-ul, săritura coarda sau dansul, crește fluxul limfatic cu 400%.

 


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Diete
Tagurile articolului: celulita  dietă  drenaj  limfatic  masaj  slabit 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel