Facebook dă vina pe o "modificare defectuoasă de configurare" pentru pana de luni seara
Data publicării:
Reţeaua socială Facebook Inc a dat vina pe o "modificare defectuoasă de configurare" pentru pana de aproape şase ore care a împiedicat luni seara cei aproximativ 3,5 miliarde de utilizatori ai săi să acceseze serviciile Facebook, Instagram şi WhatsApp.

Pe măsură ce lumea s-a îndreptat spre aplicaţiile rivalilor de la Twitter şi TikTok, acţiunile Facebook au înregistrat o scădere de 4,9%, cel mai mare declin înregistrat într-o singură zi în ultimele 12 luni.

Facebook, care este şi cel mai mare vânzător de publicitate online din lume după Google, a pierdut aproximativ 545.000 de dolari din venituri de publicitate în SUA pentru fiecare oră în care nu a funcţionat, a estimat firma de măsurare Standard Media Index.

Într-o postare publicată luni seara pe blogul său, Facebook nu a precizat cine a efectuat modificarea de configurare şi dacă a fost vorba de o modificare planificată sau nu.

Cu toate acestea, mai mulţi angajaţi de la Facebook, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, au dezvăluit pentru Reuters că în opinia lor pana a fost creată de o greşeală internă cu privire la modul în care traficul de internet a fost direcţionat prin sistemele Facebook. În plus, eşecul instrumentelor interne de comunicare şi al altor resurse care depind de aceeaşi reţea pentru a funcţiona au agravat eroarea, au adăugat sursele.

"Vrem să clarificăm că la acest moment credem că motivul problemei a fost o modificare defectuoasă de configurare", a scris Facebook pe blog.

Aceasta a fost cea mai mare problemă cu care s-a confruntat vreodată Facebook, susţine grupul de monitorizare web Downdetector. În plus, pana de luni seara a fost o nouă lovitură pentru gigantul social media după ce duminică un fost angajat al companiei a acuzat Facebook că în mod frecvent acordă prioritare profitului în dauna combaterii dezinformării şi incitării la ură.

Serviciile Facebook, inclusiv Instagram, au reînceput să funcţioneze în jurul orei 5:45 pm ET (9:45 pm GMT), notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Retele sociale
Tagurile articolului: facebook  instagram  whatsapp 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




Compania Facebook îşi schimbă numele în ''Meta''

Mark Zuckerberg, patronul şi fondatorul Facebook, a...

pixel