Festivalul Filmului Francez: Pelicule de Isabelle Prim şi Edouard Bergeon, câştigătoare la secţiunile dedicate tinerelor talente
Data publicării:
"Condition d'elevation" ("Condiţii de elevare") de Isabelle Prim şi "Au nom de la terre" ("Chemarea pământului") de Edouard Bergeon sunt peliculele câştigătoare ale secţiunilor competitive din cadrul Festivalului Filmului Francez dedicate tinerelor talente.

Potrivit unui comunicat al Institutului Francez transmis, marţi, AGERPRES, premiul oferit regizoarei Isabelle Prim în competiţia de scurtmetraj este un sejur de creaţie la Residence de Poche/Rezidenţa de buzunar de la Bucureşti şi a fost acordat de un juriu format din trei tineri critici de film: Flavia Dima, Victor Morozov şi Georgiana Muşat.

"Filmul câştigător integrează arhivele într-o naraţiune prefabricată şi ludică despre feminitate şi vise julesverniene, mizând pe ciocnirea dintre imagini tehnico-ştiinţifice şi un peisaj sonor ficţional", a notat juriul.

Publicul a votat pentru filmul câştigător la secţiunea lungmetraj atât în urma proiecţiilor fizice, cât şi a celor online. Regizorul Edouard Bergeon va primi o bursă în valoare de 1.000 de euro acordată de Institutul Francez. Mai mult, un pachet de susţinere din partea TV5 Monde va fi oferit distribuitorului român care va aduce filmul pe ecranele din ţară. "Au nom de la terre", o poveste inspirată din viaţa regizorului, a fost văzut de peste 2 milioane de spectatori în Franţa, precizează Institutul Francez.

"27 de filme franceze, peste 100 de proiecţii fizice, 11 proiecţii online, 11 zile, 12 oraşe, peste 5.000 de spectatori şi două premii pentru tinere talente, iată, în cifre, cea de-a 25-a ediţie a celui mai longeviv festival din România dedicat unei cinematografii naţionale, organizat de Institutul Francez alături de partenerii săi între 1 şi 11 iulie. Pentru prima dată în istoria festivalului, proiecţiile au avut loc în triplu format: online, în săli de cinema sau spaţii culturale, dar şi în aer liber, în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Arad, Braşov, Brăila, Constanţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş", a menţionat Institutul Francez.

În Bucureşti, la Cinema Elvire Popesco şi pe terasa din curtea Institutului Francez aproape 2.000 de spectatori au vizionat împreună filmele festivalului.

Curiozitatea şi interesul spectatorilor din Bucureşti au fost potenţate şi de posibilitatea de a-i întâlni şi auzi pe unii dintre regizorii care au semnat filmele din festival sau care le-au propus în secţiunea Carte Blanche. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: destival  film  francez  isabelle prim 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel