Fructul pe care ar trebui să îl consumi înainte de masă, dacă vrei să slăbești: Taie pofta de mâncare și ține de foame
Data actualizării:
Data publicării:
Mâncatul excesiv are acum o rezolvare, spun nutriționiștii, care au găsit leacul pentru mesele mult prea copioase. 

Pe lângă faptul că ai putea să își organizezi un plan alimentar și să te motivezi pentru a reduce porțiile de mâncare, specialiștii au acum un nou as în mânecă.


Potrivit experților, consumul unui măr înainte de masă ar putea fi cheia pentru un apetit mai scăzut. Practic, te face să mănânci mai puțin.

 

Jennifer Aniston, cea mai importantă lecție învățată de la mama ei: „Privesc îmbătrânirea ca pe un privilegiu”


Nutriționistul și autorul londonez Rob Hobson a declarat: "Consumul unui măr înainte de masă va contribui la creșterea conținutului total de fibre din acea masă și vă va ajuta să vă simțiți sătul și satisfăcut pentru mai mult timp”.

"Este și foarte ușor. Este suficient să luați un măr proaspăt în timp ce pregătiți o masă, iar apoi nu numai că veți beneficia de o probabilitate mai mică de a mânca la fel de mult din acea masă, dar veți beneficia și de flavonoidele și fibrele sănătoase ale merelor, care pot ajuta la arderea grăsimii de pe burtă și la promovarea sațietății."   

Afirmațiile lui Hobson sunt susținute de știință: un studiu din revista Nutrition Reviews a constatat că o creștere a fibrelor alimentare se corelează cu o scădere a aportului de energie, ajutând la  pierderea în greutate. De asemenea, s-a constatat că un măr este mai sățios decât un baton de ciocolată, potrivit European Journal of Clinical Nutrition. 


Acest aperitiv sățios va ajuta la promovarea bacteriilor bune din intestin, în timp ce merele conțin, de asemenea, catehină, care este un antioxidant natural. Antioxidanții sunt populari în domeniul nutrițional, dar dacă ceva are "antioxidanți" în el, se crede că previne sau încetinește deteriorarea celulelor.

Hobson, care promovează mișcarea alături de organizația British Apples & Pears, adaugă: "merele sunt bogate în compuși de polifenoli care acționează ca antioxidanți, ajutând la protejarea organismului împotriva daunelor cauzate de excesul de radicali liberi și reducând inflamațiile din organism.

 

6 lucruri care se întâmplă cu corpul tău atunci când săruți pe cineva/ STUDIU


"Consumul unui măr înainte de masă poate contribui la creșterea conținutului global de antioxidanți al mesei, ceea ce face ca merele să fie un supliment sănătos pentru o alimentație sănătoasă." 

Cercetările privind antioxidanții au fost contestate. Cu toate acestea, merele au o mulțime de alte lucruri bune în ele, cum ar fi acel conținut de fibre și vitamina C, care s-a constatat că întărește sistemul imunitar. De asemenea, sunt ieftine și ușor de procurat. 

Nu doar merele pot fi consumate înainte de o masă mare pentru a reduce consumul. Un studiu a constatat că băutul unui pahar de apă a redus consumul de alimente de la masa respectivă, menținând în același timp aceeași senzație de sațietate.

 

Apa cu lămâie, efectul advers despre care nimeni nu vorbește. AVERTISMENTUL nutriționiștilor

 

 


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Diete
Tagurile articolului: dietă  mas  satietate 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel