Michael K. Williams a murit. Actorul din 'The Wire' a fost găsit fără suflare în apartamentul său
Data actualizării:
Data publicării:
Actorul Michael K. Williams, nominalizat la premiile Emmy, cunoscut pentru rolul său din serialul HBO "The Wire" (Cartelul), a murit, a confirmat luni un purtător de cuvânt al poliției din New York. Avea 54 de ani.

Poliția a declarat că a intervenit în apartamentul lui Williams din Brooklyn luni, la ora 14.00, unde l-au găsit fără suflare, potrivit New York Post.


Poliția a deschis o anchetă

"Familia anunță cu profundă durere trecerea în neființă a actorului Michael Kenneth Williams, nominalizat la Emmy. Ei vă cer intimitate în timp ce jelesc această pierdere", a declarat un reprezentant al familiei lui Williams.

Williams a fost  nominalizat la premiul Emmy pentru interpretarea lui Montrose Freeman în serialul "Lovecraft County", difuzat de HBO.


Williams, care s-a născut în Brooklyn, în noiembrie 1966, a debutat în divertisment în jurul vârstei de 22 de ani, ca dansator profesionist, și a apărut în peste 50 de videoclipuri muzicale, potrivit TV Guide.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael K Williams (@bkbmg)


Actorul și-a făcut debutul în lungmetrajul "Bullet" din 1996, în care a jucat rolul lui High Top. 

Regretatul Tupac Shakur a fost cel care i-a descoperit talentul, potrivit site-ului lui Williams.

Williams a continuat să joace roluri în filme precum "Bringing Out the Dead" al lui Martin Scorsese și altele, printre care "The Road", "Gone Baby Gone", "Life During Wartime", "I Think I Love My Wife" și "Wonderful World".

Dar a fost poate cel mai cunoscut pentru rolul lui Omar Little din "The Wire", care a rulat timp de cinci sezoane.

 

"Spiritul și umorul pe care Williams i le-a dat lui Omar, omul cu fluierul, cu aversiune față de blasfemie și jefuitor de traficanți, i-au adus mari laude și au făcut din Omar unul dintre cele mai memorabile personaje de televiziune", se arată pe site-ul lui Williams.


Fostul președinte Barack Obama a declarat în 2012 că interpretarea lui Omar de către Williams a fost personajul său preferat din "The Wire", adăugând: "Tipul acela este incredibil", cu referire la personajul lui Williams.


Pe lângă interpretarea sa memorabilă din "The Wire", Williams a fost lăudat pentru rolul lui Albert "Chalky" White din serialul HBO "Boardwalk Empire", precum și pentru rolul lui Jack Gee, soțul lui Bessie Smith, în filmul biografic HBO "Bessie". De asemenea, a apărut în filmul "12 Years a Slave", premiat cu Oscar.


A primit un premiu Screen Actors Guild Award cu distribuția din "Boardwalk Empire" pentru cea mai bună interpretare a unui ansamblu într-un serial dramatic și a fost nominalizat la șase premii Primetime Emmy.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: International
Tagurile articolului: actor  michael k williams  the wire 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel