Mit sau realitate. Consumul de apă poate accelera metabolismul și te poate ajuta să pierzi în greutate
Data actualizării:
Data publicării:
Sunt șanse mari să fi auzit că apa poate stimula metabolismul și face mai ușor procesul de slăbire. Dar cât adevăr se ascunde în spatele acestor afirmații? 

În primul rând, este important să înțelegi că apa nu topește grăsimea în mod magic. În al doilea rând, nu îți va pune metabolismul în viteză, așa cum se credea cândva.


"Nu spun că a bea apă nu este bun; dar un singur studiu a arătat că persoanele care au băut mai multă apă au ars câteva calorii în plus, și a fost vorba doar de câteva calorii în plus pe zi", explică dieteticianul Beth Kitchin, conform Science Daily. De asemenea, consumul de apă rece ca gheața nu prea face diferența. "Deși s-ar putea să se piardă câteva calorii în plus, nu va fi nici pe departe suficient în eforturile tale de a pierde în greutate", spune Kitchin.


Corpul uman este alcătuit în proporție de aproximativ 60% din apă, potrivit United States Geological Survey. Acest fluid vital vă lubrifiază articulațiile, susține digestia și reglează temperatura corpului. De asemenea, transportă oxigenul și nutrienții către celulele dumneavoastră și ajută la eliminarea deșeurilor. Dar chiar și așa, nu este necesar să beți opt pahare de apă pe zi. Nu există dovezi științifice care să susțină această recomandare, explică American Journal of Physiology. Ceea ce contează cel mai mult este să bei suficientă apă pentru a rămâne hidratat. Asta ar putea însemna cinci, șase, nouă sau mai multe pahare de apă pe zi, în funcție de nivelul de activitate și de nevoile individuale.


Dar ce se întâmplă dacă începeți să beți mai multă apă? Ar ajuta într-adevăr la pierderea în greutate? 


A bea mai multă apă poate facilita pierderea în greutate, dar nu în modul în care credeți dvs.


Multe persoane care țin dietă cred că dacă beau mai multe lichide pot să își activeze metabolismul, să suprime pofta de mâncare și să crească arderea grăsimilor. Acest lucru nu este complet fals, ci mai degrabă exagerat. De exemplu, aproape 40% dintre oameni confundă setea cu foamea, informează Polycystic Kidney Disease Foundation. Este posibil să vă puteți ține apetitul sub control dacă sunteți ușor deshidratat, mai degrabă decât flămând, notează Dr. Melina Jampolis, potrivit Johns Hopkins University. Ea explică, de asemenea, că apa te umple, de asemenea, ceea ce, la rândul său, ajută la creșterea sațietății.


De asemenea, apa vă poate da un ușor impuls metabolic, dar nu în modul în care credeți. Chiar și o deshidratare ușoară vă poate afecta metabolismul. Prin urmare, menținerea hidratării poate împiedica încetinirea metabolismului tău.


"Gândiți-vă la asta ca la mașina dumneavoastră: dacă aveți suficient ulei și benzină, aceasta va funcționa mai eficient. La fel se întâmplă și cu corpul tău", a declarat Dr. Trent Nessler pentru WebMD. Studiile pe animale sugerează, de asemenea, că o hidratare adecvată crește arderea grăsimilor, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă aceste constatări se aplică la oameni, conform Frontiers in Nutrition.


A bea mai multă apă poate ajuta la pierderea în greutate prin reducerea aportului caloric. Băuturile răcoritoare, smoothie-urile, milkshake-urile, băuturile alcoolice și sucurile de fructe, toate furnizează calorii. Mai mult, acestea pot crește aportul alimentar atunci când sunt consumate împreună cu o masă. Înlocuirea băuturilor răcoritoare și a altor băuturi calorice cu apă vă poate ajuta să reduceți numărul de calorii și să facilitați pierderea în greutate.


Apa nu este un glonț magic pentru pierderea în greutate, dar poate ajuta. Gândiți-vă la câte calorii puteți economisi doar înlocuind cafeaua cu lapte de dimineață cu un pahar de apă. Ceaiul neîndulcit este o alegere bună, de asemenea. Ceaiul verde, de exemplu, vă poate accelera metabolismul și poate crește oxidarea grăsimilor, sugerează un studiu din 2017 prezentat în Physiology and Behavior. Nu uitați, puteți adăuga întotdeauna frunze proaspete de mentă sau suc de lămâie în apa dvs. pentru un plus de aromă.

 

Citește și: Dietă de vedetă. Cum au slăbit Gina Pistol, Laura Cosoi, Mirela Vaida, Cătălin Scărlătescu și alte celebrități din România


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: apa  greutate  mit  sănătate  slabire 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel