Decizia radicală pe care Teo Trandafir a luat-o în legătură cu fiica sa: „Are o vârstă la care nu se mai recomandă acest lucru”
Persoanele cu o tensiune arterială scăzută ar putea primi recomandare de la medic să consume alimente mai sărate sau să includă mai multă sare în dietă. Însă, dacă exagerezi, ajungi în cealaltă extremă, a hipertensivilor.
„Știți cât este consumul mediu de sare în România? Între 12 și 18 grame pe zi, în funcție de regiunea geografică. Mai mult se consumă în Transilvania. Știți care e recomandarea diabetologilor, cardiologilor, nutriționiștilor și așa mai departe? Sub cinci grame pe zi!”, a spus Prof. Dr. Dragoș Vinereanu, medic cardiolog, la DC News TV și DC Medical.
„Sunt persoane care își adaugă din solniță sare fără ca măcar să guste mâncarea respectivă întâi”, a spus, ulterior, nutriționistul Anca Hâncu, care are și o recomandare importantă: „Condimentați mâncarea folosind altceva decât sare. Există pătrunjel, mărar, boia, usturoi, ceapă cu care putem da gust altfel mâncării, nu prin sare!”
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Diete
Tagurile articolului: anca hancu dragos vinereanu sare
Andreea Bănică s-a afișat în...
Obezitatea reprezintă o...