Rețetă: 3 băuturi răcoritoare de vară, pe care le puteți pregăti acasă
Autor: Romina Băluță pe 24 iun, 12:27 | Retete

Băuturi răcoritoare, sursa pixabay/ autorsuju-foto

Temperaturile caniculare dau bătăi de cap oricui, mai ales în perioada după-amiezii când soarele parcă lovește cu cele mai puternice raze. Iată 3 rețete pentru băuturi răcoritoare pe care le poți prepara în casă.

Sangria din fructe de pădure

INGREDIENTE:

o sticlă de vin rose

o cană de căpșuni tăiate felii subțiri

½ cană de zmeură

½ cană de mure

½ cană de afine

¼ cană de zahăr

350 ml apă minerală ușor carbogazificată amestecată cu zeamă de lime și lămâie

MOD DE PREPARARE:

Într-un ulcior, ideal mai mare, de sticlă amestecați vinul, căpșunele, zmeura, murele, afinele, zahărul și lăsați să stea cel puțin o oră la frigider. Serviți sangria din fructe de pădure împreună cu apa cu zeamă de lămâie și lime. Este o combinație cu adevărat irezistibilă.

 

 

Limonadă de castraveți cu pepene galben

 

INGREDIENTE:

1 pepene galben de mărime medie

1 castravete 

1 pumn de frunze de mentă proaspătă

½ cană de zeamă de lime proaspătă

 

MOD DE PREPARARE:

Curățați pepenele galben și tăiați-l cuburi, tăiați o jumătate de castravete în felii subțiri și restul cuburi. În mixer puneți pepenele galben, jumătatea de castravete tăiată cuburi, menta proaspătă și amestecați bine. Strecurați limonada prin sită și lăsați-o să stea la frigider cel puțin o oră, chiar și 12 ore, într-un ulcior mai mare. Apoi adăugați zeama de lime proaspătă, feliile de castravete, amestecați și puteți să ornați cu felii de lime.

 

 

Rețetă pentru espresso tonic

 

INGREDIENTE:

o ceașcă de espresso, chiar și dublu

200 ml tonico bucățică de lime

gheață

 

MOD DE PREPARARE:

Dacă aveți acasă aparat de cafea, preparați-vă un espresso, chiar și dublu. Dacă nu aveți aparat de cafea, încercați să preparați o cafea mai tare. Lăsați cafeaua să se răcească puțin, într-un alt pahar adăugați gheață până la ¾, peste ea turnați cu grijă cafeaua espresso și ungeți marginea paharului cu lime. Cel mai bine veți savura espresso tonic cu paiul.

Retete Vezi toate articolele