Rețetă de ciulama de ciuperci. Simplu și gustos
Autor: Bianca Moldoveanu pe 22 iun, 12:03 | Retete

Ciulama de pui cu ciuperci, sursa pixabay/ autor Fernando Sadao Shiraishi

Această rețetă de ciulama de ciuperci merge excelent cu mămăliguță caldă. Este ideală pentru masa de prânz. 

Ingrediente: 

500g ciuperci

200ml lapte

2 linguri de unt

1 lingură de făină

3 linguri de smântână

1 ceapă

2 căței de usturoi

mărar

sare

Mod de preparare:

Ceapa trebuie tocată mărunt și pusă în untul topit, la călit pentru 2-3 minute. 

Peste, trebuie să adăugăm ciupercile care au fost curățate, spălate și tăiate feliuțe subțiri. Lăsăm pe foc până când zeama de la ciuperci se evaporă. 

Pune o lingură de făină în 200 ml de lapte și amestecă până se dizolvă. Toarnă acest conținut peste ciuperci. Tot acum trebuie pus și usturoiul zdrobit. 

Lasă pe foc până când începe să se îngroașe sosul. Adaugă apoi și cele trei linguri de smântână.

La final presară mărarul tocat și condimentează cu sare. 

Servește cu mămăliguță caldă. 

Poftă bună!

Retete Vezi toate articolele