Rețetă de vinete umplute cu cușcuș. Simplu și gustos
Autor: Bianca Moldoveanu pe 27 iul, 17:58 | Retete

Vinete, foto Unsplash/ Aneta Pawlik

Această rețetă de vinete umplute cu cușcuș este gata în doar 45 de minute. 

Ingrediente:

1 vânătă medie 

100 g cușcuș 

2 fire ceapă verde

1 fir usturoi verde

sare 

piper

boia 

turmeric 

Mod de preparare: 

Vânăta trebuie tăiată în jumătate, pe lungime și crestată ușor. O ungem cu ulei, o presărăm cu sare și piper și o băgăm la cuptor pentru 30 de minute la 160C. Între timp pregătim boabele de cușcuș. 

Vânăta trebuie scoasă din cuptor și cu ajutorul unei linguri, scoatem o parte din miez. Îl mărunțim și îl amestecăm cu boabele de cușcuș, ceapa, usturoiul și condimentele. 

Umplem cele două jumătăți de vânătă și le băgăm din nou la cuptor pentru alte 15 minute. 

Poftă bună!

Retete Vezi toate articolele