Rețetă: Dulceață de prune cu stafide și nuci
Autor: Romina Băluță pe 09 sep, 22:11 | Retete

Dulceață de prune, sursa pixabay

Dulceața de prune cu stafide și nuci este perfectă pentru a fi folosită la clatite, tarte sau alte prăjituri.

INGREDIENTE:

1 kg prune tari500 gr zahăr1 baton scortisoara1 portocala mica1/2 lamaie150 gr stafide150 gr nuci

 

MOD DE PREPARARE:  Portocala si lamaia le taiati felii foarte subtiri si le scoateti samburii, daca au. Prunele le desfaceti in doua si scoateti samburii.Intr-o oala cu fund mai gros sau teflonata puneti 50 ml apa, prunele, citricele, batonul de scortisoara si turnati zaharul deasupra. Amestecati usor. Puneti pe foc mic si supravegheati pana se topeste zaharul, amestecan din cand in cand. Prunele vor lasa suc si incet, incet prunele vor fi acoperite. Cand incepe sa fiarba, dulceata va face o spuma roz. Din momentul in care vedeti spuma roz, lasati compotul pe foc mic (cat sa bolboroseaca putin) 25 minute. Amestecati rar si usor sa nu zdrobiti fructele.Spalati 2 borcane de 800gr, le uscati si le bagati la cuptorul incins la 200C cam 20 min, sa se sterilizeze.Dupa cele 25 min., adaugati stafidele si nucile in compot, amestecati si mai lasati pe foc 1 minut.Puneti dulceata in borcanele sterilizate, stergeti gura borcanului daca s-a murdarit, puneti capacele si le strangeti bine. Intoarceti borcanele cu fundul in sus si lasati asa 10 min. sa se faca vid.Puneti borcanele inca fierbinti sub o plapuma si lasati sa se raceasca asa peste noapte. Pastrati la loc racoros, in pivnita sau camara.

Retete Vezi toate articolele