Rețetă rapidă. Ciorbă delicioasă de ghebe
Autor: Romina Băluță pe 11 iun, 17:44 | Retete

Ciorbă de ghebe, sursa pixabay/ autor laustkehlet

Ciorba de ghebe se prepară  ușor și rapid și este foarte sănătoasă și gustoasă.

INGREDIENTE:

300 grame de ghebe

un ardei

o ceapă

1 morcov

o bucată de păstârnac

o lingură de pastă de gogoșari

500 ml de roșii in bulion

1,5 litri apă

500 ml borș

sare, piper după gust

MOD DE PREPARARE: Curățăm legumele. Tăiem ceapa, morcovul și ardeiul bucăți cât mai mici. Morcovul îl putem da și prin răzătoare.Bureții îi punem în apa clocotită și îi fierbem două- trei minute, cât să le dăm un clocot după care îi scoatem și îi clătim imediat cu apă rece.Tăiem ghebele mai mari iar cele micuțe le lăsăm întregi.Punem legumele într-o oală și adăugăm 500 ml de apă. Lăsăm să fiarbă 10 minute (aproximativ) după care punem ghebele și restul de apă.

POFTĂ BUNĂ!

Retete Vezi toate articolele