Rețetă tradițională: Mâncare de dovlecei cu orez
Autor: Romina Băluță pe 02 aug, 22:39 | Retete

Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Mâncare de dovlecei cu orez, o mâncare de vară, gata imediat, hrănitoare și sățioasă.

INGREDIENTE:

850 g dovlecei (2 dovlecei mijlocii)

1 ceapă mare

1 ardei gras

80 g orez cu bob rotund

1 lingură de ulei

200 ml suc de roșii cu pulpă (sau roșii proaspete)

sare și piper după gust

1 frunză de dafin

pătrunjel sau mărar proaspăt

 

MOD DE PREPARARE:  Într-o tigaie sau cratiță încăpătoare, căliți ceapa și ardeiul gras tăiate mărunt. Puneți în tigaie și orezul clătit în 2-3 ape și amestecați de câteva ori să nu se lipească. Adăugați puțin câte puțină apă și amestecați. Adăugați dovleceii tăiați cuburi, completați cu apă, puneți sare, piper, cimbru și frunze de dafin după gust și lăsați mâncarea să fiarbă pe foc mediu amestecând din când în când. Cantitatea de apă trebuie să fie cam de trei ori cantitatea de orez. Când orezul este aproape fiert, iar dovleceii s-au gătit și ei, puneți sucul de roșii cu pulpă și lăsați să mai dea câteva clocote. Serviți mâncarea de dovlecei cu orez caldă sau rece, presărată cu pătrunjel sau mărar proaspăt.

 

POFTĂ BUNĂ!

Retete Vezi toate articolele