Rețetă tradițională: Mancare de fasole verde cu carne de porc
Autor: Romina Băluță pe 28 iul, 14:56 | Retete

Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Mâncarea de fasole verde cu carne de porc este o rețetă tradițională, gustoasă și de sezon.

INGREDIENTE

400-500 gr carne de porc

350-400 gr fasole verde

1 ceapă mare

2-3 cartofi medii

3 linguri pastă de tomate

50 gr ulei

sare

piper

mărar verde

 

MOD DE PREPARARE:  Curățăm ceapa și o tocăm mărunt. Punem ceapa împreună cu carnea de porc porționată la călit în ulei incins. Lasam pana cand ceapa incepe sa se aureasca pe margine, iar carnea devine albicioasa. Adaugam si pasteile de fasole si mai lasam 2-3 minute pe foc. 

Adaugam o cana de apa pasta de tomate, sare si piper si cartofii taiati cuburi. Acoperim cu un capac si lasam mancarea la gatit 30-35 de minute. Din cand in cand mai adaugam apa.

La final adaugam mararul tocat marunt. 

POFTĂ BUNĂ!

Retete Vezi toate articolele