Rețetă tradițională. Saramură de pui. Simplu de preparat
Autor: Bianca Moldoveanu pe 18 iun, 18:26 | Retete

Saramura de pui, foto Pixabay/ sursa Freestocks

Această rețetă tradițională din zona Olteniei este gustoasă și foarte ușor de gătit. Iată de ce ingrediente cei avea nevoie. 

Ingrediente: 

6 pulpe pui dezosate

4 roșii mari

2-3 ardei capia

1 căpățână usturoi

1-2 ardei iuți

foi dafin

cimbru

sare, piper

Mod de preparare: 

Pulpele de pui vor fi condimentate cu sare și piper. Le frigem pe grătar pe ambele părți. Ardeii și roșiile vor fi spălate bine și puse pe grătar.

 Într-o cratiță, punem 2 l de apă la fiert. Adăugăm roșiile pasate, ardeiul copt tocat mărunt, foile de dafin, usturoiul pisat, ardeiul iute, cimbru, sare și piper. Lăsăm să fiartă până dă în clocot de mai multe ori. 

Când carnea este gata o punem în saramură și mai dăm în două trei clocote. 

Saramura de pui este foarte bună cu mămăliguță caldă. La final adăugați și leuștean sau pătrunjel.

Poftă bună!

Retete Vezi toate articolele