Rețete. 3 idei inedite de mic dejun pentru un stil de viață sănătos. Îți pot asigura longevitatea
Data actualizării:
Data publicării:
Cheia pentru a trăi o viață mai lungă și mai sănătoasă ar putea fi ceea ce se află în farfuria ta la micul dejun.

Poate că longevitatea are legătură cu numeroasele beneficii pe care le aduce începerea zilei cu un mic dejun, cum ar fi un IMC mai mic și performanțe mai bune la sarcinile cognitive, conform Rush University.


Dar nu toate alimentele de la micul dejun vă vor optimiza sănătatea la bătrânețe (cereale zaharoase, șuncă și cârnați).


Dacă vrei să adaugi mai multe lumânări la tortul tău aniversar, încearcă aceste 3 rețete de mic dejun bine echilibrate, pline de nutrienți antiinflamatori și antioxidanți care promovează îmbătrânirea sănătoasă.


Pâine prăjită cu somon afumat și avocado


Dacă vrei să rămâi ageră pe măsură ce îmbătrânești, începe-ți ziua cu această pâine prăjită cu avocado și somon afumat. Somonul este bogat în omega-3, care ajută la protejarea sănătății creierului, spune Jen Bruning, RDN, un dietetician cu expertiză în nutriția pentru adulții în vârstă și purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică.


De fapt, un mic studiu publicat în numărul din noiembrie 2014 al revistei Cerebral Cortex a constatat că administrarea de acizi grași polinesaturați omega-3 sub formă de ulei de pește ar putea îmbunătăți performanța cognitivă și structura creierului la adulții în vârstă.


Parfait de zmeură și iaurt grecesc


Cu trei ingrediente simple - zmeură, extract de vanilie și iaurt grecesc - acest parfait simplu este o soluție solidă pentru diminețile aglomerate.


Și este plin de vitamina B12 vcare promovează sângele sănătos și celulele nervoase și ajută la prevenirea anumitor tipuri de anemie, potrivit National Institutes of Health.


Consumul unei cantități mari de alimente bogate în vitamina B12 este fundamental mai ales pentru persoanele în vârstă care sunt expuse riscului de deficiență de B12, deoarece absorbția acestui nutrient încetinește în mod natural pe măsură ce îmbătrânim, spune Bruning.


Bruschete cu ricotta și rodie


Această variantă dulce - cu rodii bogate în antioxidanți și ricotta cremoasă - este suficient de consistentă pentru o masă de dimineață.
Ricotta este bogată în calciu: O jumătate de ceașcă conține 26 la sută din valoarea zilnică necesară (DV). Calciul este un electrolit care este esențial pentru oase sănătoase și pentru buna funcționare a mușchilor și a vaselor de sânge, spune Bruning.


"Absorbția calciului scade, de asemenea, în mod natural, odată cu vârsta, astfel încât obținerea mai multor porții de alimente care conțin calciu în fiecare zi este o idee bună pentru adulții în vârstă", adaugă ea.

 

Citește și: Mitul celor 10.000 de pași pentru sănătate, doborât de un STUDIU. Adulții de vârstă mijlocie au nevoie de mai puțini

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: longevitate  mic dejun  retete 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 mai 2024, cu Anca Dimancea. Zodia care va avea de câștigat pe plan financiar și profesional

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Badea

Toată lumea îl știe pe Mircea Badea, dar știați cine este și cu ce se ocupă sora lui?




pixel