Tiramisu cu căpșuni. Cel mai gustos desert de sezon
Autor: Romina Băluță pe 23 iun, 21:52 | Retete

Tiramisu cu căpșuni, sursa pixabay/ autor Mona El Falaky

Tiramisu cu căpșuni este un desert simplu, răcoros și foarte ușor de făcut.

INGREDIENTE:

500 gr mascarpone

500 gr smantana pentru frisca

36 piscoturi

500 gr capsuni

esenta vanilie

300 mi sirop de capsuni

150 gr zahar pudra pentru frisca

100 gr zahar pentru capsuni

 

MOD DE PREPARARE: 

Capsunile se spala apoi se taie si se pun la fiert cu cele 100 gr de zahar. Se fierb pana se ingroasa, apoi se lasa la racit. Vom pastra cateva capsuni intregi, pe acestea le vom folosi la ornat. Smantana pentru frisca se mixeaza cu mascarponele, apoi se adauga zaharul pudra si vanilia. Piscoturile se inmoaie in siropul de capsuni, apoi se asaza pe tava.

Peste piscoturi se pune un strat de capsuni (din capsunile fierte apoi lasate la racit), 2 linguri de nuci maruntite si crema de frisca cu mascarpone. Se procedeaza la fel si cu celelalte straturi, pana epuizam ingredientele pe care le-am pregatit. Deasupra se orneaza cu capsuni.

Tiramisul trebuie sa stea la frigider pentru cel putin 3-4 ore, pana se intareste crema si se armonizeaza aromele.

POFTĂ BUNĂ!

Retete Vezi toate articolele