Tocăniță de năut. Simplu și gustos
Autor: Bianca Moldoveanu pe 28 iul, 21:46 | Retete

Retete, foto Unsplash, sursa Dragne Marius

Această rețetă de tocăniță de năut este delicioasă și ușor de preparat. 

Ingrediente:

300 g năut uscat

3-4 roșii mari

3 linguri ulei vegetal

2 cepe

2 ardei grași

1 morcov

1 linguriță cimbru uscat

sare

piper

Mod de preparare:

Năutul trebuie spălat și lăsat la înmuiat, în apă cât să îl acopere timp de 8-10 ore. 

Îl punem la fiert într-o oală cu apă. Adăugăm sare și lăsăm pentru circa 40 de minute. 

Curătăm legumele și le tocăm mărunt. 

Le punem la călit într-o tigaie cu puțină apă și ulei. După 3 minute adăugăm roșiile tăiate cubulețe și năutul fiert și scurs bine. 

După ce a scăzut lighidul din tigaie, condimentăm cu cimbru, sare și piper. 

Tocănița este gata. Poftă bună!

Retete Vezi toate articolele