TOP 4 alimente cu un conținut ridicat de antioxidanți
Data publicării:
Dietele bogate în fructe și legume vă oferă cea mai bună nutriție. Iată cele 4 alimente cu un conținut crescut de antioxidanți.

Unul dintre principalele beneficii ale antioxidanților este de a ajuta la prevenirea sau întârzierea anumitor tipuri de leziuni celulare, conform Institutului Național de Sănătate (NIH). 


Se crede că stresul oxidativ joacă un rol într-o varietate de boli, cum ar fi cancerul, bolile de inimă, diabetul, boala Alzheimer, boala Parkinson și chiar bolile oculare, cum ar fi degenerescența maculară legată de vârstă și cataracta, conform NIH. 


Alimentele bogate în antioxidanți, de asemenea, vă protejează pielea de deteriorarea radicalilor liberi, ajutând pielea să arate mai tânără și mai strălucitoare, conform Cleveland Clinic.


1. Fasole roșie 


Fasolea roșie conține polifenoli, substanțe din plante cu proprietăți antioxidante, potrivit International Journal of Molecular Sciences .
Antocianinele sunt un tip de flavonoid, o familie de polifenoli. Acesti antioxidanti puternici sunt responsabili pentru culorile roșu, violet și albastru în fructe și legume, notează Food & Nutrition Research .


Atât boabele crude, cât și cele fierte conțin cantități predominante de polifenoli. 


2. Afinele sălbatice


Afinele sunt cunoscute pentru faptul că sunt ambalate cu substanțe nutritive, dar afinele sălbatice, în special, sunt fructele cele mai bogate în antioxidanti. Afinele sălbatice sunt bogate în antociani, care se află în pielea fructului și sunt responsabile pentru nuanța sa albastră, conform Universității din Maine Cooperative Extension .


3. Mure


Murele au o mare cantitate de compuși fenolici , cum ar fi acidul galic și acidul elagic, plus catechine, quercetina, luteolina, proantocianidine și antocianine, potrivit unui studiu din 2012. 


Proantocianidinele, la fel ca antocianidinele, sunt un tip de flavonoid cu activitate antioxidantă. O ceașcă de mure conține, de asemenea, 34% din DV pentru vitamina C și 11% din DV pentru vitamina E.


4. Prune uscate


Prunele uscate sunt surse excelente de polifenoli antioxidanți - acizi și anume clorogenic, acidul neochlorogenic, acidul cafeic, acidul cumaric, rutin și proanthocyanidin.


O jumătate de cană de prune uscate conține 6,2 grame de fibre. Și fibrele sunt asociate cu un risc mai mic de afecțiuni multiple, cum ar fi bolile de inimă, diabetul, bolile diverticulare și constipația, conform Școlii de sănătate publică Harvard TH Chan .

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente  antioxidanti  sănătate 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Adrian Minune,Selly, captură video youtube/ Selly

Cea mai mare sumă câștigată de Adrian Minune la o nuntă. Selly, șocat: „Într-o seară? Incredibil”




pixel