Treburile casnice care te slăbesc. Câte calorii arzi când dai cu apiratorul
Data actualizării:
Data publicării:
Poți arde multe calorii în timp ce faci treburi casnice, precum spălatul vaselor, ștersul prafului, aspirarea sau chiar gătitul. 

S-ar putea să credeți că nu veți slăbi dacă nu faceți suficient sport, dar dacă obișnuiți să transpirați făcând curățenie și diverse treburi casnice, s-ar putea să ardeți același număr de calorii ca în timpul unui antrenament la sala de fitness.


 Mergi la cafenea la prânz? Mersul pe jos poate fi un exercițiu excelent pentru circulația periferică.

 Cari sacoșile de cumpărături? Acesta poate fi considerat un ntrenament de rezistență, în funcție de cât de grele sunt pungile.

Dai cu aspiratorul? Această activitate imită excelent exercițiile de tip cardio. 

Chiar dacă nu ai o bandă de alergat în mijlocul sufrageriei, poți să îți sculptezi trupul,  făcând anumite treburi casnice. 


Deși nu sunt un înlocuitor al exercițiilor fizice,  treburile casnice pot arde multe calorii. Un raport  Wren Kitchens a chestionat 1.000 de participanți pentru a afla cât timp petrecem făcând treburile casnice obișnuite.

Apoi au extrapolat pentru a afla câte calorii ardem în timp ce facem aceste treburi, în fiecare lună.

 

În medie, o persoană care face treburi casnice arde în jur de 20.000 de calorii pe lună, ceea ce Wren spune că este echivalentul a 16.816 de flotări. Petrecem în medie 1120 de minute curățând casa în fiecare lună și ardem 3976 de calorii în timp ce ne ocupăm de treburile casnice.
Astfel că spălatul pe jos, aspirarea și ștersul prafului ocupă primul loc în clasamentul activităților care de sculptează silueta. 

 

Gătitul este următorul pe listă. Cu căldura de la cuptor sau plită, combinată cu tocat, amesteat și spălat, gătitul arde 2856 calorii în timpul celor 301 de minute petrecute în fiecare lună. 

 

Desigur, caloriile arse variază în funcție de greutatea persoanei. Potrivit cercetării, cu cât cântăriți mai mult, cu atât veți arde mai multe calorii.
Aceasta este o veste bună pentru cei care sunt supraponderali și caută să înceapă să slăbească : a face mai multe treburi prin casă este o modalitate ușoară de a face mișcare.

Toate acestea fac parte din filosofia nu doar de a face exerciții mai structurate, ci de a-ți lua timp pentru a te mișca mai mult în viața de zi cu zi. Folosind scările în loc de lift, de exemplu, sau alegând să mergeți cu bicicleta la locul de muncă în loc să luați autobuzul. 

Lucrați de acasa? Faceți 10 flotări și 10 genuflexiuni pe oră, la fiecare oră sau asigurați-vă că mergeți la o plimbare la prânz. Aceste mici schimbări din viața de zi cu zi pot contracara un stil de viață sedentar.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: aspirator  slabire  sport  treburi casnice 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel