Zacuscă de vinete pentru iarnă. Rețetă tradițională
Autor: Bianca Moldoveanu pe 08 sep, 17:33 | Retete

zacuscă tradițională, pixabay

Această rețetă de zacuscă de vinete la borcan este gustoasă și ușor de preparat.

Ingrediente:

1,2 kg vinete coapte (curățate și scurse) sau 2,5 kg vinete proaspete

500 g ardei kapia copți și decojiți sau 1 kg ardei proaspeți 

200 g ceapă 

250 ml ulei de floarea soarelui

500 ml suc gros de roșii sau 1 kg de roșii proaspete

2 lingurițe sare 

1 linguriță rasă piper măcinat

2 foi de dafin

Mod de preparare:

Într-o cratiță punen ceapa mărunțită și uleiul la foc mic. Lăsăm ceapa pe foc până devine sticloasă. Adăugăm și ardeii copți mărunțiți pentru câteva minute. 

Când totul a început să clocotească punem și vinetele coapte și mărunțite. 

Amestecăm bine și condimentăm cu sare, piper și foi de dafin. 

Turnăm și sucul gros de roșii. 

Trebuie să lăsăm la foc mic și să amestecăm des. Lăsăm circa 30 de minute până scade zacusca. 

La final scoatem cele 2 foi de dafin. 

Punem zacusca fierbinte în borcane. Strânngem bine capacele borcanelor și le învelim în cârpe groase. Le lăsăm nemișcate până a doua zi. 

Puteți fierbe borcanele cu zacustă și la bain Marie, în oala cu apă pentru 40 de minute de minute. 

Retete Vezi toate articolele